Erzincan

(0 Yorum)
0
Görüntülenme - 3 Yorum Ekle

Erzincan Merkez Erzincan Yorumlar - 0

Turgay Dolu

Turgay Dolu

Terzi babayı ziyarete gitmiştim ve benim gibi mübarek zatların türbelerini gezmeyi sevenlere tavsiye ederim

2019:01:26 06:12:34
can can

can can

Erzincan Doğu Anadolu içerisinde komşusu Sivas ve Erzurum'a nispeten daha yumuşak bir iklime sahip. Şehir dağlarla çevrili bir ovada kurulmuş. 1939 erzincan depreminde ayakta kalan Erzincan Gar'ı, o dönem şehrin kuzeyinde kalırken bugün güneyinde yer alıyor. Şehir 1992 yılında bir yıkıcı deprem daha geçirmiş. Deprem konusunda riskli olduğu için yüksek katlı binalara izin verilmiyor. Bu da maliyetleri arttırdığı için emlak fiyatları biraz pahalı. Merkez nüfusu 138 bin. Küçük ve ulaşım sorunu olmayan bir yer. Çağlayan'da bulunan Girlevik şelalesi ve Akyazı mevkiindeki ekşisu mesire alanı muhteşemdir. Ekşisu'da çeşmeden doğal maden suyu içebilirsiniz. Burada ailecek gidebileceğiniz her aileye oda şeklinde bir havuz verilen kaplıcalar da mevcut. Şehrin kuzeyindeki Esentepe denilen tesisten şehir manzarasını izleyebilirsiniz. Şehrin güneyindeki Ergan dağında ise kayak tesisi mevcuttur.Erzincan'ın Yaprak döneri ve tulum peyniri meşhurdur. Erzincan küçük olması nedeniyle fabrika, iş imkânı , sosyal etkinlik imkanları yönünden sınırlıdır. Büyük şehirlere olan uzaklığı, deprem riski, konutların ve kiraların pahalı olması, sosyo-ekonomik imkanların yetersizliği bu şehrin olumsuz yanlarıdır.

2021:05:06 14:15:29
Hacer Seyyah

Hacer Seyyah

Samimi ..gerçek kalitesini henüz tamamlamamış ..Urartular Lidyalılar zamanından yerleşim yeri..Çok yıkıcı depremler yaşadığı için tüm gücüyle değerlerine sahip çıkılan aynı zamanda modern olmaya gayret gösteren.. Medine şehrine kardeş vatan parçası.. misafirini her zaman hoş karşılar..gururumuz 3. Ordu bu sehirdedir..polis okulu ve üniversite şehrin gençlik kaynağıdir..kayak için ergan dağımız rafting için Kemaliye ( eğin) sizi bekliyor.. buyrun

2019:03:29 08:54:42
yecmain

yecmain

Siyaset yapanlarin elinde oyuncak olmuşsun can memleket

2020:03:01 11:08:55
KORHAN KESGİN

KORHAN KESGİN

Erzincan a yolun düşerse ziyaret etmeden gecme

2019:11:10 20:36:09

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Erzincan Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı