İzzet Paşa Camisi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 4 Yorum Ekle

Elazığ İzzet Paşa Camisi

İzzet Paşa Camisi, Elazığ şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup şehrin önemli tarihi ve kültürel miraslarından biridir.

Tarihçe

İzzet Paşa Camisi, 18. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Cami, o dönemdeki mimari özellikleriyle dikkat çekmektedir ve şehrin en eski camilerinden biridir.

Hizmetler

  • Cuma namazı
  • Bayram namazları
  • Dini etkinlikler

Müşteri Hedef Kitlesi

İzzet Paşa Camisi, şehirdeki Müslüman cemaatin ibadet ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet vermektedir. Cami, her yaştan ve her kesimden Müslümanın ibadetlerini gerçekleştirebileceği bir mekandır.

İzzet Paşa Camisi, tarihi ve kültürel bir miras olmasının yanı sıra, şehirdeki Müslümanların ibadet ihtiyaçlarını karşılamak için ideal bir mekandır. Cami, huzurlu bir ortamı ve tarihi atmosferiyle ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Elazığ Merkez İzzet Paşa Camisi Yorumlar - 1

user295119

Elazığ İzzet Paşa Camisi, şehrin en önemli ve tarihi camilerinden biridir. Mimari yapısı ve süslemeleriyle dikkat çeken bu cami, ziyaretçilerine huzurlu bir ibadet ortamı sunmaktadır. Caminin iç ve dış tasarımı oldukça etkileyicidir.Puan : 4

16 Eylül 2024
Musa Alcicek

Musa Alcicek

- 1866 yılında zamanın valisi Hacı Ahmet İzzet Paşa tarafından cami yeri satın alınarak yaptırılmıştır.- 1966 yılında kurulan dernek marifetiyle, çökmek üzere olan bu ibadethane Mayıs 1967'de yıktırılarak bugünkü İzzet Paşa Camisi yapılmıştır.- 1972 yılında derneğin gayretiyle ve Elazığ halkının yardımları ile cami bitirilerek ibadete açılmıştır.- Cami 44x28.5 metre ebadında olup, 8x28.5 metre arka, 4X27.15 metre iki yan revakları vardır.- Osmanlı mimari tarzında, çift minareli ve çift şerefelidir.- Türkiye'de ilk asansörlü minareye sahip cami ünvanını almıştır.- 20 metre çapında ana kubbesi, 25 adet de küçük kubbesi vardır.- Minare yüksekliği toprak seviyesinden itibaren 55 metredir. Dış duvarları körpe yontma taşıyla kaplıdır.- Cami sahanlığında doğu-batı istikametinde kendi minaresine uygun, 40 ton su kapasiteli şadırvan ve idare binası yer alırken, zeminde 115 adet dükkan, kütüphane ve bir polis noktası bulunmaktadır.

2024:01:24 17:47:10
Selahattin Budak

Selahattin Budak

Elazığ şehir merkezinde bulunan en eski camiilerden Türkiye'de ilk asansörü bulunan camii unvanına sahiptir.

2023:08:08 16:20:24
İsmail Topkaya

İsmail Topkaya

İzzet Paşa Cami, il merkezinde tarihi eski hükümet konağının karşısındadır. 1866 yılında zamanın valisi Hacı Ahmet İzzet Paşa tarafından cami yeri satın alınarak yaptırılmıştır.1966 yılında kurulan dernek marifetiyle, çökmek üzere olan bu ibadethane Mayıs 1967'de yıktırılarak bugünkü İzzet Paşa Camisi yapılmıştır. 1972 yılında derneğin gayretiyle ve Elazığ halkının yardımları ile cami bitirilerek ibadete açılmıştır. Osmanlı mimari tarzında, çift minareli ve çift şerefelidir. Türkiye'de ilk asansörlü minareye sahip cami ünvanını almıştır. 20 metre çapında ana kubbesi, 25 adet de küçük kubbesi vardır. Minare yüksekliği toprak seviyesinden itibaren 55 metredir. Dış duvarları körpe yontma taşıyla kaplıdır. Cami sahanlığında doğu-batı istikametinde kendi minaresine uygun, 40 ton su kapasiteli şadırvan ve idare binası yer alırken, zeminde 115 adet dükkan, kütüphane ve bir polis noktası bulunmaktadır.

2022:09:02 21:10:04
nihat tozal

nihat tozal

Elazığ'ın postane meydanında eski valilik binasının tam karşısındaki İzzet Paşa Camisi Elazığ'ın eski camilerinden büyük bir cami altında kuyumcuların vesaire olduğu ki Elazığ olan herkes çok iyi bilir İzzet Paşa Camisi verdiği zaman Elazığ insanların Buluşma Noktası güzel bir cami Elazığ Kendisi çok güzel bir şehir Herkese tavsiye ederim Elazığ'a gidip görmelerini gezmelerini

2024:01:01 15:58:27
Onur Nazlıaka

Onur Nazlıaka

Elazığ'ın tam kalbinde yer alan, günün her saati dolu olan geniş bir cami. Şu anki cami binası 50 yıllık olsa da geçmişi daha önceki camiye dayanmaktadır.

2022:10:18 19:26:14

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Elazığ Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı