Antik Tiyatro

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 7 Yorum Ekle

Antik Tiyatro Düzce

Antik Tiyatro, Düzce şehrinde bulunan tarihi bir yapıdır. Tiyatro, Roma dönemine ait olup, antik dönemde tiyatro oyunlarının sergilendiği bir mekan olarak kullanılmıştır. Bugün ise ziyaretçilere açık bir turistik mekan olarak hizmet vermektedir.

Tarihçe

Antik Tiyatro, M.S. 2. yüzyılda Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmiştir. Yapı, o dönemde tiyatro oyunlarının yanı sıra çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde restore edilmiş ve ziyaretçilere açık hale getirilmiştir.

Fiyat Politikası

Antik Tiyatro'yu ziyaret etmek ücretsizdir. Ziyaretçilerden herhangi bir giriş ücreti alınmamaktadır.

Önemli Özellikler

  • Roma dönemine ait tarihi bir yapı
  • Tiyatro oyunlarının sergilendiği mekan
  • Ziyaretçilere ücretsiz açık hava müzesi deneyimi
Antik Tiyatro'yu ziyaret etmek, Düzce'nin tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek için harika bir fırsattır. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen bu antik yapı, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Düzce Merkez Antik Tiyatro Yorumlar - 1

user290533

Düzce Antik Tiyatro, tarihi ve kültürel bir miras olan bu yerin korunması ve ziyaretçilere açık olması harika bir fırsat. Antik tiyatronun büyüleyici atmosferi ve etkileyici mimarisi beni çok etkiledi. Tarihi dokusunu koruyarak ziyaretçilere sunulan bilgiler de oldukça değerliydi. Ancak, daha fazla bilgi verilmesi ve etkinlikler düzenlenmesi turistik yerin daha cazip hale gelmesini sağlayabilir. Genel olarak, Düzce Antik Tiyatro'yu ziyaret etmek keyifli ve öğretici bir deneyimdi.

11 Eylül 2024
Erdi Kaya

Erdi Kaya

Tamamen tesadüf üzerine gitmiştim ama beni hayran bıraktı.Sadece müze değil tüm konuralp tarihi.Hemen yakınında müzesi var burdan çıkan heykel ve diğer eserler mevcut.Antik tiyatro 10k kişilik iş çalışma ufak ufak devam ediyor. Roma dönemimde 100k kişilik bir şehir olduğu tahmin ediliyor.Müzedeki çıkarılan heykel bana göre Türkiyenin Davut heykeli olmalı, bahçesindeki heykeldeli işçilik kesinlikle tarih merakı olanların pişman olmayacağı bir ilçe..

2024:01:02 16:36:53
Marco Pasha (MarcoPasha)

Marco Pasha (MarcoPasha)

Yaklaşık yılda bir kez geçerken uğradığım, bir antik kent kazısı. Bu çağda bile yapılması zor olan bu yapıların nasıl bir teknoloji kullanılarak yapıldığı çok merak konusu. Şehrin bulunduğu konum gereği bu kadar yapı nasıl inşa edildi. Hiç merak ettinizmi?

2024:01:02 13:02:02
Kani Askin

Kani Askin

Düzceye iş işin gitmiştim. Arada boş vaktim olunca internette baktım Antik tiyatro olduğunu gördüm.Antik tiyatrolar deyince hepimizin aklına Ege ve Akdeniz geliyor. Karadeniz’de de antik tiyatro görmek benim için sürpriz oldu.Konuralp içinde olan tiyatroda Belediyenin destekleri ile kazı çalışmalarına 4 yıldır devam ediliyormuş.Küçük ama oldukça güzel bir tiyatro ortaya çıkmış.Çalışmalar devam ederken de ziyaret edilebiliyor. Üstelik ücretsiz.Yarım saatte gezebilirsiniz. Sonrasında çevrede eski ahşap köy evlerini görebilirsiniz. Umarım onlar da aslına uygun restore edilir ve küçük turistlik bir kasaba haline gelir.

2023:11:03 16:17:47
Saban Eltutan

Saban Eltutan

Yamaç tiyatrosu şeklinde, uzun yıllar toprak altında kaldığı için fazla tahrip olmamış, hala toprak altında kalan yerleri var, bakanlık bütçe yeterli olmadığından olsa gerek burada çalışmalar devam etmemiş. Topraklı yerlerde hala tarihi kalıntılar bulmak mümkün. Girişi tamamen açık, herhangi bir görevli veya kamera yok, istediğiniz gibi istediğiniz yerleri gezebilirsiniz. Altında daha açık olan uzun tüneller varmış ama oraya girip çıkamayan çocuklardan dolayı tamamen kapatılmış. Bakanlık el etse, biraz düzenleme ile yabancı turistlerin bile geleceği bir yer olur. Ben çok beğendim tavsiye ederim.

2023:08:21 14:10:46
Şafak ERDOĞAN

Şafak ERDOĞAN

Kazı çalışmaların devam ettiği bir yer. AB fonundan 850.000 avro ödenek ile destekleniyor. Ziyarete resmi olaral açık olmasa da oradaki görevliler size eşlik ederek görmenizde yardımcı oluyor. Kazılmış alanlara bakılırsa eğer, kazılmamış alanlar eğer açığa çıktığında nasıl muazzam bir yer bizi bekliyor heyecanını yaşarsınız

2023:09:20 13:57:51

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 10:00–17:31
  • Salı 10:00–17:31
  • Çarşamba 10:00–17:31
  • Perşembe 10:00–17:31
  • Cuma 10:00–17:31
  • Cumartesi 10:00–17:31
  • Pazar 10:00–17:31

Düzce Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı