Gazi köşkü şark evi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 6 Yorum Ekle

Gazi Köşkü Şark Evi: Diyarbakır'ın Kültür ve Müzik Merkezi

Gazi Köşkü Şark Evi, Diyarbakır şehrinde bulunan ve geleneksel Türk müziği ile halk müziğini bir araya getiren bir kültür merkezidir. İşletme, zengin müzik mirasını yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlamaktadır.

Tarihçe

Gazi Köşkü Şark Evi, 1985 yılında kurulmuş olup o günden bu yana müzikseverlere hizmet vermektedir. Köklü bir geçmişe sahip olan işletme, birçok ünlü sanatçıya ev sahipliği yapmıştır.

Fiyat Politikası

Gazi Köşkü Şark Evi, her kesimden müziksevere hitap etmektedir. Bilet fiyatları uygun tutulmakta ve öğrenci indirimleri de bulunmaktadır.

Önemli Özellikler

  • Geleneksel Türk müziği ve halk müziği konserleri
  • Müzik atölyeleri ve seminerler
  • Canlı performanslar ve etkinlikler
  • Müzik eğitimi imkanları
Gazi Köşkü Şark Evi, Diyarbakır'ın kültürel ve müzikal mirasını yaşatan önemli bir merkezdir. Eşsiz atmosferi ve zengin programları ile herkesi kendine çekmektedir. Müzik tutkunları için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir mekandır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Diyarbakır Sur Gazi köşkü şark evi Yorumlar - 1

user284959

Diyarbakır Gazi köşkü şark evi, tarihi ve kültürel bir mekan olmasıyla oldukça ilgi çekici bir yer. Burada geleneksel şarkılar dinleyebilir, yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Atmosferi oldukça sıcak ve samimi. Ancak mekanın biraz bakıma ihtiyacı var. Genel olarak keyifli bir deneyim yaşayabileceğiniz bir yer. Puan : 3

5 Eylül 2024
hüseyin dumlu

hüseyin dumlu

Gazi Köşkü veya Atatürk Köşkü, Diyarbakır'da yer alan iki katlı tarihî bir köşktür. 15. yüzyıldan kalma yapı, Akkoyunlu eseri olarak bilinir. Önceleri Semanoğlu Köşkü olarak bilinen köşk, I. Dünya Savaşı esnasında 16. Kolordu Komutanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılmıştır. 14 Mart 1916 tarihinde Diyarbakır'a gelen Atatürk, 27 Mart 1917 tarihine kadar bu köşkte kalmıştır.Diyarbakır Belediyesince 1937'de satın alınarak Atatürk'e armağan edilmiştir.Diyarbakır evleri tipinde geniş eyvanlı siyah-beyaz kesme taşlardan yapılmış örneklerinden biri olan köşkün girişinin sağındaki küçük kapı mutfağa solundaki kapı da çay ocağına açılmaktadır. Üst katta çalışma ve yatak odaları vardır. Üst katın bir bölümü restorasyon sırasında tahrip olduğundan günümüze gelememiştir. Köşkte, Atatürk'e ait eşyalar sergilenmektedir. Şu anda bir gezi, dinlenme, piknik alanı olarak halka açık kullanımdadır.Pazartesi günü gittiğim için kapalıydı içini göremedim ancak köşke çıkan basamakların yanında bulunan kafede yöresel müzikler ile yiyecek içecek imkanı mevcut.

2023:12:21 08:39:39
Serkan Peker

Serkan Peker

SEMANOGLU (GAZi) KÖŞKÜMulkiyeti Semanoglu Kerimesi Zeliha Hatun Binti Osman Vakfina ait olan Halk arasinda Gazi (Atatürk) Koskü olarak da bilinen Seman Köskü, Mardin Kapisinin disinda, Dicle Köprüsünün bati yamacinda, Dicle Nehrine hakim bir yerde, genis bir bahçe alani içerisindedir. Eser, plan ve mimari zelliklerine göre 16. Vy da insa edilmistir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu evi, 16. KolordU komutani oldugu ve birliklerinin Ruslarla Bitlis ve Mus'ta savastigi dönemde, 1916 ile 1917 yillari arasinda karargâh olarak kullanmistir. 1937 yilinin 15 Kasim günü, sadece tek bir gece de olsa, ikinci kez burada kalmistir. 1937 yilinda Diyarbakir Belediyesi tarafindan satin alinarak Atatürk'e hediye edilmistir. Atatürk'ün vefatindan sonra kösk 1939 yilinda tekrar belediyenin mülkiyetine geçmistir.Yapi, 03.04.1993 gün ve 1231 sayil karar geregi Diyarbakir Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kurulu tarafindan tescillenmistir. Diyarbakir Vakiflar Bölge Müdürlügünün gabalaryla Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi mah iken 1993 tarihinde "7044 Sayili Aslinda Vakif Olan Tarihi ve Mimari Kiymeti Haiz Eski Eserlerin Vakiflar Umum Müdürlügüne Devrine Dair Kanun" kapsaminda tekrar ait oldugu Semanoglu Kerimesi Zeliha Hatun Binti Osman Vakfina vakif mülkiyetine alinmistir.Semanoglu (Gazi) Köskü, döneminin en önemli-eserlerinden olan On Gözlü Köprü, halk arasinda manevi tesirine inanilan Kirklar Dagi, gaglar boyu tarimin güzide örneklerinden olan UNESCO Dünya miras listesinde bulunan Hevsel Bahçeleri ve kentin hayat damari olan Dicle Nehri ile bütünlesmis, geleneksel kent dokusunun en önemli bilesenlerinden olan Köskler Mahallesinde ayakta kalabilmis nadir eserlerdendir. Eser ayrica Diyarbakirin yetistirmis oldugu en nemli ses sanatçilarindan Celal Güzelses ile birlikte de anilmaktadir. Uzun süre restore edilmeyen eser, 2019 yilinda Diyarbakir Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan restorasyonu gergeklestirilmistir.Diyarbakir Vakiflar Bölge Müdürlügü

2023:12:25 11:04:42
S u

S u

Sıra gecesi diye gittik, düğüne gelmiş gibi hissettik. Halay sırasında PKK işaretini çakanlarda cabası oldu…üstelik yeni şehit vermişken!Çayı da çiğköftesi de tavsiye edilemez. Geldiğimiz gibi çıktık gittik.Atatürk’le ne alakası var buranın anlamadık.

2024:01:07 22:27:53
zuhal akyürek

zuhal akyürek

İçini gezemedik ama dışardan görünüşü ve bahçesi güzeldi.Yeşil ve sakin bir ortamda kahvemizi ve yanında ikram edilen reyhan şerbetini içtik.

2023:09:08 08:21:44
Asiye Tuncer

Asiye Tuncer

Sanatçıları gayet güzel mekanda hoş aslında ama saçma sapan bir davulcuları var halay çekerken istediği halayı çekmeyince ters tepki veriyor daha sonra masamıza davul çalarak geldiğinde sitem edince manyak karı diye insanlara hakaret etmekten çekinmeyen seviyesiz insanı davulcu diye mekana koymuşlar. Bir daha ne biz ne çevremiz asla böyle seviyesiz insanları çalıştıran bir kuruma gelmez. Ailenizle gidecekseniz tavsiye değildir!

2023:12:10 19:20:12

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 08:30–00:00
  • Salı 08:30–00:00
  • Çarşamba 08:30–00:00
  • Perşembe 08:30–00:00
  • Cuma 08:30–00:00
  • Cumartesi 08:30–00:00
  • Pazar 08:30–00:00

Diyarbakır Sur 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı