Şeyh Yusuf Cami

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 9 Yorum Ekle

Şeyh Yusuf Cami Diyarbakır

Şeyh Yusuf Cami, Diyarbakır şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup şehrin önemli tarihi ve kültürel miraslarından biridir.

Tarihçe

Şeyh Yusuf Cami, 16. yüzyılda Osmanlı döneminde yapılmıştır. Cami, o dönemde şehrin önemli dini ve sosyal merkezlerinden biri olarak hizmet vermiştir. Günümüzde de hala ibadetlerin yapıldığı ve ziyaretçilerin uğrak noktası olan bir camidir.

Fiyat Politikası

Şeyh Yusuf Cami, ibadetler için ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Cami, herkesin ziyaretine açıktır ve ibadet etmek isteyen herkesi kabul etmektedir.

Önemli Özellikler

  • Tarihi bir camidir.
  • Osmanlı dönemi mimarisini yansıtmaktadır.
  • Şehrin önemli dini ve sosyal merkezlerinden biridir.
Şeyh Yusuf Cami, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan önemli bir yapıdır. Ziyaretçilerin tarihi ve dini bir atmosferde ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri ve şehrin tarihini yakından hissedebilecekleri bir mekandır. Şehirde bulunanlar ve ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir noktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Diyarbakır Sur Şeyh Yusuf Cami Yorumlar - 1

user282954

Diyarbakır Şeyh Yusuf Camii, tarihi ve mimari açıdan oldukça etkileyici bir yapıya sahip. Caminin içinde bulunan süslemeler ve detaylar gerçekten göz alıcı. Ayrıca caminin çevresi de oldukça güzel bir şekilde düzenlenmiş. Ziyaret etmek için kesinlikle değer.

3 Eylül 2024
yunus emre GÜLER

yunus emre GÜLER

Tarih kokan zamana karsi eskimeden ayakta minaresi olmayan bir cami . Anzelenin arka kısmında kalıyor gitmek isteyen arkadaşlar melikahmet caddesinden Tevfik Fikret ilköğretim okulundan hemen sağa doğru geçtiklerini camiyi göreceklerdir. Eski yapılara ve kültürümüze dinimize onem verelim .

2023:09:05 04:26:01
M.MUSTAFA KAYA

M.MUSTAFA KAYA

#Anzeleparkı'nın arka tarafında #kesmelisokak yolu üzerinde bulunan ve ara yerde kalan #şeyhyusufcamii'sinde #akşamnamazı,#evvabinnamazı,#yatsınamazı,#vitirnamazı'nı kıldım.#Fevzihoca'nın kıraati iyidi. Lakin tüm camiilerimizde var olan #cemaatsayısı'nın azlığı bu güzide camimizde de kendisini belli ettirdi. Bir sıra saf ancak doldu.İnanan tüm insanların yaptığı,yapacağı tüm ibadetlerin Allah katında kabul olmasını niyaz ederim.Kalın sağlıcakla.M.MUSTAFA KAYA

2019:09:02 18:01:51
DTR

DTR

Halk arasında Tabakhane Cami olarak bilinen Şeyh Yusuf Camisi’nin Kavvasoğlu Hacı Ahmed tarafından yaptırıldığı vakfiyesinden anlaşılmaktadır. Cami avlusunda Şeyh Yusuf Hemedani’nin olduğu söylenen bir türbeden ötürü de camiye onun ismi verilmiştir. Caminin mimari üslubu XVI. yüzyılda yapıldığına işaret etmektedir. Cami siyah kesme taştan son derece sade yapılmış, tek katlı oldukça küçük bir yapıdır. Plan olarak tam bir düzen göstermemektedir. Caminin doğu ve batısından geçen sokaklardan ötürü ibadet mekanı ile son cemaat yerinin dikdörtgen hatları bozulmuş, mihrap tarafı girişe göre daralmıştır. İbadet mekanının üzerini düz tavanı desteklemektedir. Mihrap dışarıya doğru dikdörtgen şekilde taşkındır. Bunun iki tarafında dikdörtgen üç küçük pencere bulunmaktadır. Mihrap ve minberi herhangi bir özellik taşımamaktadır.

2015:12:02 18:34:03
Sadik Ayaydin

Sadik Ayaydin

Tarih bir mekan eskiden diyarbakırda kimsenin bilmediği şuanda üzeri kapalı balıklarla dolu anzele olaraktan bilinen önünden surların altına kadar giden bir balıklı göl ucunda bulunan şeyh türbesi ile ziyaret mekandır.

2019:11:20 08:48:40
Fahrettin çiftçi

Fahrettin çiftçi

Halk arasında Tabakhane Cami olarak bilinen Şeyh Yusuf Camisi’nin Kavvasoğlu Hacı ahmed tarafından yaptırıldığı vakfiyesinden anlaşılmaktadır. Cami avlusunda Şeyh Yusuf Hemedani’nin olduğu söylenen bir türbeden ötürü de camiye onun ismi verilmiştir. Caminin mimari üslubu XVI. yüzyılda yapıldığına işaret etmektedir. Cami siyah kesme taştan son derece sade yapılmış, tek katlı oldukça küçük bir yapıdır. Plan olarak tam bir düzen göstermemektedir. Caminin doğu ve batısından geçen sokaklardan ötürü ibadet mekanı ile son cemaat yerinin dikdörtgen hatları bozulmuş, mihrap tarafı girişe göre daralmıştır. İbadet mekanının üzerini düz tavanı desteklemektedir. Mihrap dışarıya doğru dikdörtgen şekilde taşkındır. Bunun iki tarafında dikdörtgen üç küçük pencere bulunmaktadır. Mihrap ve minberi herhangi bir özellik taşımamaktadır.

2018:01:24 19:24:39

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Diyarbakır Sur 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı