Hevsel Bahçeleri

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 10 Yorum Ekle

Hevsel Bahçeleri Diyarbakır

Hevsel Bahçeleri, Diyarbakır şehrinde bulunan tarihi ve doğal bir alan olarak bilinmektedir. Bu bahçeler, tarihi zenginliği ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaktadır.

Tarihçe

Hevsel Bahçeleri, tarihi M.Ö. 4000 yıllarına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Bu alan, zaman içinde çeşitli medeniyetlerin etkisi altında kalmış ve bugün hala o dönemlere ait izler taşımaktadır.

Hizmet ve Ürünler

Hevsel Bahçeleri, ziyaretçilerine doğal bir ortamda dinlenme ve piknik yapma imkanı sunmaktadır. Ayrıca, tarihi ve kültürel geziler düzenlenmekte ve yöresel ürünler satılmaktadır.

Fiyat Politikası

  • Giriş ücreti: 10 TL
  • Piknik alanı kiralama: 50 TL/gün

Önemli Özellikler

  • Doğal ve tarihi bir alan olması
  • Yöresel ürünlerin satışı
  • Kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması
Hevsel Bahçeleri, Diyarbakır'ın tarihi ve doğal güzelliklerini bir arada sunan benzersiz bir mekandır. Burayı ziyaret ederek hem dinlenebilir, hem de tarihi ve kültürel bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Diyarbakır Sur Hevsel Bahçeleri Yorumlar - 1

user281196

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri Cenaze Evi, sakin ve huzurlu bir ortama sahip. Burada yapılan cenaze törenleri oldukça düzenli ve saygılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Çevresi yeşilliklerle çevrili olduğu için burada bulunmak insanı rahatlatıyor. Ancak tesisin biraz daha genişletilmesi ve modernize edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak memnun kaldım, güzel bir hizmet sunuluyor.

1 Eylül 2024
Zuhal aydemir

Zuhal aydemir

Çok güzel bir manzarası var. UNESCO dünya koruma listesinde. sur önünde atla tur atma imkanı var. merdivenlere korkuluk koymamaları bence en büyük eksiklikleri.

2023:07:15 21:00:02
Merve Solmaz

Merve Solmaz

Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri kıyısında, Diyarbakır Kalesi ile nehir vadisi arasında yer alan yaklaşık yedi yüz hektarlık verimli arazidir ve bir çok kuş türünede ev sahipliği yapmakta, görülmeye değer

2023:09:30 17:08:55
Ali Akman

Ali Akman

UNESCO tarafından koruma altına alındığı söyleniyor ama araçla gidip görebileceğiniz bir yer değil.Yollar çok kötü.Yukarıdan manzarasını izleyebilirsiniz sadece.

2023:08:30 18:19:40
Kimyacı Mesut

Kimyacı Mesut

Diyarbakır da Dicle nehrinin hemen yanında yer alan bu bahçe UNESCO kültür mirasları arasında yer alıp çok güzel bir bahçe. Özellikle yukarı iç kale kısmından mükemmel bir görüntüye sahip olan bahçe aşağı kısma inip çok rahat gezebilirsiniz. Hatta Dicle nehrinin kıyısına ulaşıp gezintinizi orada da devam edebilirsiniz. Üst kısmında araba girişi olması bence rahat gezmeyi engellemektedir. Bu nedenle belediye bu yolu sadece yayalara yönelik yaparsa çok güze olur. Dediğim yolda yürürken üst kısmında bulunan surlar çok harika görünüyor. Herkese tavsiye ederim...

2022:07:21 17:27:25
SALİH KALKAN

SALİH KALKAN

Çok farklı türlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek alanlara (habitat) sahip Hevsel bahçeleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kuş cennetidir.[1] 180'den fazla kuş türünün yanı sıra susamuru, tilki, sansar, sincap ve kirpi gibi birçok memelinin barınağıdır.[2]Göçmen kuşlar tarafından bir istasyon, dinlenme, barınma ve de bir korunma yeri olarak kullanılan vadide bölgeye has kuşlar olarak bilinen boz alameceklerle pembe göğüslü ötleğenlerin yanı sıra yabani şahin, kızıl şahin, arı şahini, yılan kartalı, gökçe delice, kukumav, kerkenez ve küçük kerkenez gibi yırtıcı kuşlara da yılın hemen her mevsiminde rastlanmaktadır.[1] Türkiye’de nadir bulunan yaz atmacalarına da ev sahipliği yaptığı bilinir.[3]Hevsel Bahçeleri, 2013'te Dünya Mirasları listesine girmesi için UNESCO'ya aday gösterildi.[4] 2015'te ise UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edildi.[5]Hevsel Bahçeleri'nde Hint keneviri yetiştirildiğini tespit eden güvenlik güçleri, Mayıs 2016'da düzenledikleri operasyonlarda 500.000 kök keneviri imha etti.[6] Mayıs 2017'de gerçekleştirilen operasyonda ise 23.000 kök kenevir imha edildi.[7]

2023:11:20 09:34:14

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Diyarbakır Sur 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı