Şehitlik Mezarlığı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 7 Yorum Ekle

Şehitlik Mezarlığı Diyarbakır

Şehitlik Mezarlığı, Diyarbakır şehrinde bulunan önemli bir tarihi mekandır. Mezarlık, şehit olan askerlerin ve polislerin defnedildiği bir alandır. Tarihi geçmişi oldukça eskiye dayanan mezarlık, ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunmaktadır.

Tarihçe

Şehitlik Mezarlığı, Osmanlı döneminden beri kullanılan bir mezarlıktır. Birçok farklı dönemde genişletilmiş ve düzenlenmiştir. Günümüzde de hala aktif olarak kullanılmaktadır.

Fiyat Politikası

Şehitlik Mezarlığı ziyaretleri ücretsizdir.

Önemli Özellikler

  • Tarihi bir mezarlık olması
  • Şehitlerin yattığı bir alan olması
  • Huzurlu ve sessiz bir ortama sahip olması
Şehitlik Mezarlığı, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan önemli bir mekandır. Burayı ziyaret ederek şehitlerimizi anma ve onlara saygı gösterme fırsatı bulabilirsiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Diyarbakır Yenişehir Şehitlik Mezarlığı Yorumlar - 1

user279810

Diyarbakır Şehitlik Mezarlığı, tarihi ve manevi değeri yüksek bir mezarlık. Burada yatan şehitlerimizin aziz ruhlarına olan saygı ve minnet duygularımızı her ziyaretimizde hissediyoruz. Mezarlık alanı oldukça düzenli ve bakımlı, ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunuyor. Şehitlik mezarlığının etkileyici atmosferi ve anlamlı tarihi, ziyaretçileri duygulandırıyor ve bir kez daha vatan için canlarını feda eden kahramanları hatırlatıyor. Bu mezarlığın her zaman temiz ve düzenli tutulması gerektiğine inanıyorum.

31 Ağustos 2024
Seyfettin Ayaz

Seyfettin Ayaz

Şehitlik mezarlığı biraz bakımsız diyebilirim yeterince ağaçlık var ama benım düşündüğüm şekilde deyil keşke bütün mezarlıklar adeta birer park gibi bir gürünüme sahio olsalardı daha çok guzel olurdu,mezarlik deyince aklima bir hikaye geldi,Imam cematle beraber tabutu mezarlığa gütürürler, onlara éşlik eden biri hemen hocanın yanina yanaşır ve derki Hoca efendi tabutun ünündemı arkasindami yoksa kenarindamı yürümek hayırlıdır,Hoca cevab verir,tabutun içinden gitmede nerden gidersen git hayırlısı odur.

2021:10:05 00:18:26
İZOFORM İNŞAAT

İZOFORM İNŞAAT

Çocukluğum ve her perşembe annemin elimden tutuşu, 17 yaşında gencecik vefat eden dayımın yıllar boyu ziyaret etmek. Bütün orda yatanlara Allah'tan rahmet diliyorum.

2017:01:14 05:55:30
Osman Alabalik

Osman Alabalik

Rahmetli babamin mezari burda allah bütün ölülerinize rahmet eylesin

2022:05:05 04:55:47
sevim koc

sevim koc

Gören Fatiha okusun Allah rızası için

2022:12:09 06:35:30
Erdem SELVİ

Erdem SELVİ

Şehitlerimizin ruhu şad olsun.

2015:12:27 04:40:51

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Diyarbakır Yenişehir 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı