Hierapolis Antik Tiyatrosu

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 7 Yorum Ekle

Denizli Hierapolis Antik Tiyatrosu

Hierapolis Antik Tiyatrosu, Denizli şehrinde bulunan tarihi bir yapıdır. Bu antik tiyatro, MS 2. yüzyılda Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmiştir. Tiyatro, Hierapolis antik kentinde bulunmaktadır ve o dönemde tiyatro oyunları ve gladyatör dövüşleri gibi etkinlikler için kullanılmıştır.

Fiyat politikası: Hierapolis Antik Tiyatrosu'nu ziyaret etmek için bilet ücretleri oldukça uygun fiyatlarla sunulmaktadır. Öğrenci ve yetişkin biletleri arasında fiyat farkı bulunmaktadır.

  • Antik tiyatro, tarihi ve kültürel bir mirasın parçasıdır.
  • Doğal güzelliklerle çevrili olan Hierapolis Antik Tiyatrosu, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunmaktadır.
  • Antik tiyatro, arkeoloji ve tarih meraklıları için önemli bir turistik noktadır.
Hierapolis Antik Tiyatrosu, tarihi ve kültürel bir mirasın parçası olmasıyla ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Antik tiyatro, Denizli'nin zengin tarihini ve kültürünü keşfetmek isteyen herkes için ideal bir destinasyondur.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Denizli Hierapolis Antik Tiyatrosu Yorumlar - 1

user275873

Denizli Hierapolis Antik Tiyatrosu Müze, tarihi ve kültürel bir miras olan Hierapolis Antik Kenti'nin önemli bir parçasını oluşturuyor. Tiyatro, muhteşem mimarisi ve büyüleyici atmosferi ile ziyaretçilerini etkileyen bir yapıya sahip. Antik tiyatronun restore edilmiş olması ve içindeki eserlerin sergilenmesi, ziyaretçilere tarihi bir yolculuk yapma fırsatı sunuyor. Ayrıca müzenin düzenli bakımı ve bilgilendirici panolarıyla ziyaretçilere keyifli bir gezi deneyimi yaşatıyor. Kesinlikle görülmeye değer bir yer!

26 Ağustos 2024
Lidya ÖNDER

Lidya ÖNDER

Gün batımı tercih edilmeli temmuz ayında gittik şapkasız ve güneş kremsiz çok sıkıntı oluyor, gerçi o sıcaklara da değiyor😁 biz kuzey kapısından travertenlere kadar sırasıyla yürümeyi tercih ettik daha keyifliydi. Tiyatroda ki o atmosfer sizi roma filmlerine götürüyor Apollon ve Artemis’ in doğuşu, Yer altı tanrısı Hades’ in tanrıça Persephone’ yi yer altına kaçırmasına ait kabartmalar var tarihle aranız iyiyse uzun süre ayrılmak istemeyeceksiniz 🥰

2023:09:16 20:02:13
CENGİZ AYDOĞDU

CENGİZ AYDOĞDU

Antik Tiyatro, Grek Tiyatrosu tipinde yamaca yaslanmış 91 metre ve tüm cephesiyle birlikte korunabilen büyük bir yapıdır. İnşasına M.S 60 yılında olan büyük bir depremin ardından M.S 62 yılında başlanmıştır. Yapı Severuslar döneminde M.S 206 yılında tamamlanmıştır.Cavea’da 50 oturma sırası bulunur. Bu oturma sıraları 8 merdivenle 7 bölüme ayrılmıştır. Cavea’nın tam ortasından geçen Diozoma’ya her iki taraftan tonozlu birer geçit ile girilir. Cavea’nın ortasında yer alan krallık locası ve orkestrayı çevreleyen 3.66 metre yüksekliğindeki sahne ön duvarında 5 kapı ve altı niş bulunmakta, bunların önünde 10 adet sütun yer almaktadır. Mermer sütunların üzerleri istiridye kabuğu şeklinde motiflerle dekore edilmiştir. Sahnenin gerisinde arka duvarı süsleyen üst üste sıralanmış 3 sütun dizisinden, alttakiler sekizgen kaideler üzerinde yükselir ve yivsizdir.Hierapolis Antik Tiyatro Sütunların arası heykellerle süslenmiş olup, tiyatroda yer alan kabartmalı frizlerde, Apollon ve Artemis’in doğuşu, dini ayin sahneler, Dionysos, Satyr ve Menad’lardan oluşan eğlence sahneleri, Marsyas ve Apollon arasında geçen müzik yarışması, tanrılar ile devler arasındaki savaşlar, yer altı tanrısı Hades’in tanrıça Persephone’yi yer altına kaçırması gibi mitolojik konular ile Hierapolis kenti için yapılan sportif yarış sahneleri, arşitravın kral kapısı üstünde İmparator Septimus Severus’un taç giyme merasimi tasvir edilmiştir. Kabartmalar, stillerinden de anlaşılacağı üzere değişik dönemlerde farklı ustalar tarafından yapılmıştır.Özellikle mitolojik konuların işlendiği sahnelerde Helenistik dönem heykel sanatlarının etkilerini, kalabalık, hareketli ve canlı figürlerde görmek mümkündür. Bu figürlerde Bergama sanat ekolünün etkileri görülmektedir. Sahne binasının kabartmalı frizlerle süslenmesi açısından tiyatro, Perge, Side ve Nyssa tiyatrolarıyla büyük bir benzerlik gösterir.

2023:11:20 07:37:02
Yusuf ESKİ

Yusuf ESKİ

Pamukkale'ye gelip de buraya uğramadan gitmeyin. Özellikle burada verilen konserleri kaçırmayın derim. Bambaşka bir aurası var tiyatronun. Tırmanış biraz yorucu oluyor, özellikle sıcakta daha da zor, yanınıza su almanızda fayda var. Tırmanış esnasında tiyatroya varmadan sol tarafınızda bir giriş var, oradan da yeraltına giriş kapısı olarak adlandırılan yere gidebilirsiniz, tabelası şimdilik yok.

2023:11:02 21:45:30
Onur Uzun

Onur Uzun

📍Bergama Krallığı tarafından 2 bin yıl önce inşa edilmiş bir kent ve tiyatro.📍 Travertenlerin hemen yanında.📍 Büyüleyici bir kent. Bu kentin 2 bin yıl önce insanlar tarafından inşa edilmesi çok etkileyici ve büyüleyici geliyor.📍Mutlaka gidin ve görün.

2023:06:30 09:58:19
Gökhan Öztürk

Gökhan Öztürk

Hierapolis'in kuşkusuz en güzel yapısı. Çok dik bir stadyum. Sahnesi çok diri ama giremiyorsunuz. Muhakkak gidip görmelisiniz.

2023:10:02 08:16:39

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Denizli 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı