Gazallı Cami

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 7 Yorum Ekle

Gazallı Cami Denizli

Gazallı Cami, Denizli şehrinde bulunan tarihi bir camidir. 18. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir ve şehrin önemli dini yapılarından biridir.

Tarihçe

Gazallı Cami, 1750 yılında yapılmıştır ve o dönemde şehrin en büyük camilerinden biri olarak hizmet vermiştir. Cami, zaman içinde birkaç kez restore edilmiş ve günümüze kadar orijinal mimarisini korumuştur.

Fiyat Politikası

  • Gazallı Cami ziyarete ücretsizdir.
  • Cami içinde bağış kutuları bulunmaktadır, isteyen ziyaretçiler camiye bağış yapabilirler.

Önemli Özellikler

  • Osmanlı dönemi mimarisine sahip olan Gazallı Cami, şehrin tarihi ve kültürel mirasını yansıtmaktadır.
  • Caminin avlusunda güzel bir şadırvan bulunmaktadır.
  • Cami, haftanın her günü ziyarete açıktır ve ibadet saatleri dışında turistler tarafından da ziyaret edilebilir.
Gazallı Cami, Denizli şehrinin tarihi ve kültürel dokusunu keşfetmek isteyen yerli ve yabancı turistler için mutlaka görülmesi gereken bir noktadır. Osmanlı mimarisinin güzelliklerini yaşamak ve şehrin atmosferini hissetmek için camiyi ziyaret etmenizi öneririz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Denizli Merkez Gazallı Cami Yorumlar - 1

user275753

Denizli Gazallı Camii, şehrin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkı sağlayan güzel bir yapıdır. Mimari açıdan oldukça etkileyici olan cami, içerisinde bulunan süslemeler ve detaylarla dikkat çekmektedir. Ayrıca caminin çevresi de oldukça bakımlı ve huzurlu bir atmosfere sahiptir. Denizli'nin önemli turistik noktalarından biri olan Gazallı Camii, ziyaretçilerine tarihi ve manevi bir atmosfer sunmaktadır. Puan : 4

26 Ağustos 2024
Üzeyir C.

Üzeyir C.

Bu caminin eski halini bilen bilir. Bahçesi yeşillik ağaçların arasında oturma yerleri mevcuttu. Biraz küçüktü ihtiyacımızı görüyordu. Sonra depreme dayanaksız dendi yıkıldı. Yerine bu lego tasarımlı yapı yapıldı. Cami depreme dayanıksızdı ama minaresi ne hikmetse yıkmadılar. Şimdi ise merdiven altında oturuyorsunuz. Mimari sadece boyut değildir biraz da estetiktir. Örneğin hacıkaplanlar cami, topraklık, kayalıl camileri.

2018:08:21 19:56:38
serdar güz

serdar güz

Denizli'nin en merkezi yerlerinden birinde ve cadde üzerinde yer almaktadır. Yaz kış rahatlıkla namaz kılınabilen bir ibadet yeridir. Kış mevsiminde ısıtma sistemi, yaz mevsiminde ise soğutma sistemi çok çok iyi çalışır. Bayram günlerinde ve cuma namazı vakitlerinde de yer bulma sorunu asla yaşamazsınız. Tek eksiği çevre aracınızı bırakacak yer bulmak sorununu size yaşatır; çünkü kalabalık bir bölgede yer almaktadır.

2018:05:11 12:11:51
Ahmed Timur Tandir

Ahmed Timur Tandir

Çocukluğumun geçtiği sokaktaki cami bizim futbol maçını yaptığımız susadığımızda şadırvanından su içtiğimiz kuran öğrendiğim cami

2021:01:17 14:35:30
Ahmet Keskin

Ahmet Keskin

Temiz ve ferah, ibadet için öneririm, muhterem hocamız da sabah namazından önce güzel sohbetlerde bulunuyor

2021:04:01 14:45:17
Ahmet TÜRKELİ

Ahmet TÜRKELİ

Mimarisi farklı Atatürk caddesi üzerinde güzel bir cami.

2019:12:23 19:51:01

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Denizli Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Tüm İşletmeleri Gör

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı