Denizli Cami
Denizli Cami, Denizli şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup şehrin önemli tarihi ve kültürel yapılarından biridir.
Tarihçe
Denizli Cami, 17. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Cami, o dönemde şehrin merkezinde bulunan önemli bir ibadet yeri olarak hizmet vermiştir. Günümüzde de hala aktif olarak ibadetlerin gerçekleştirildiği bir camidir.
Fiyat Politikası
Denizli Cami, ibadet için ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Camiye giriş ücretsiz olup, ziyaretçilerin ibadetlerini özgürce gerçekleştirmelerine imkan sağlanmaktadır.
Önemli Özellikler
- Tarihi bir Osmanlı camisi olması
- Şehrin merkezinde bulunması
- Geleneksel mimari özelliklere sahip olması
Denizli Cami, tarihi ve kültürel bir miras olarak şehrin önemli yapılarından biridir. Ziyaretçiler, caminin tarihi atmosferinde ibadetlerini gerçekleştirerek şehrin kültürel dokusunu deneyimleyebilirler.Siteyi ziyaret et
Etiketler
Denizli Merzifon Denizli Cami Yorumlar - 1
İnceleme Ekle ve Değerlendir
Öne Çıkan Şehirler
Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.
user275693
Denizli Camii, şehrin en önemli ve tarihi camilerinden biridir. Mimari yapısı ve detaylarıyla oldukça etkileyici bir görünüme sahiptir. Caminin iç dekorasyonu da oldukça güzel ve huzur vericidir. Ayrıca caminin çevresi de oldukça temiz ve düzenlidir. Denizli Camii'ni ziyaret etmek, şehrin tarihi ve kültürel atmosferini daha yakından hissetmek için harika bir fırsattır.
26 Ağustos 2024Sebahattin Kuralay
Harmanlar Mahallesi’nde, düz bir araziye yerleştirilen eserin kuzeyinde Harmanlar Caddesi, doğusunda Samancı Sokak uzanır. Halk arasında ve yayınlanmış bazı bilgilerde Aşağı Harmanlar Camii adıyla da anılmaktadır. Kitabesi bulunmadığından banisi ve inşa tarihi tespit edilememekle birlikte, kapı açıklığının batı yanına yerleştirilmiş bir mermer levha üzerinde şimdiki yazıyla 1903 yılında yapıldığı belirtilmektedir. Cami, 1943 depreminde büyük hasar görmesinin ardından muhtelif tarihlerde geçirdiği onarımlar nedeniyle ahşap tavan ve mihrabı dışında asıl şeklini tamamen kaybetmiştir. Kuzey-güney yönünde dikdörtgen plânlı harimin kuzeyinde doğu-batı yönünde dikdörtgen plânlı, kapalı bir son cemaat yeri vardır. Beşik çatı ile örtülüdür. İlk yapısı hakkında daha fazla bilgi bulunmamakla beraber, harim kuzey duvarının batı kenarındaki kare kesitli kaide ile çatı seviyesinden itibaren yükselen kare kesitli pabucun kaba yonu taş örgülü kütlesi, binanın asıl halinde de kârgîr malzeme ile inşa edilmiş olabileceğini düşündürmektedir. Mevcut durum itibariyle kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen plânlı harim, doğu ve batı yanlarda ana kirişlere oturan, doğu-batı yönünde kirişleme, ortada ise düz ahşap tavanla örtülüdür. Tavan, esas itibariyle uçları kuzey ve güney duvarlara saplanan kare kesitli birer ana kirişe oturtularak bunların orta hizalarına yerleştirilmiş, alt yüzleri profilli yastıklara sahip ahşap birer sütunla desteklenmiştir. Ayrıca doğu-batı yönündeki kirişlerin ana kirişten itibaren görülebilen uçlarının alt yüzeyleri de “C-S” kıvrımı şeklinde birer profilasyonla kesilmiştir. Tavanın mihraba dik uzanan orta bölümü, profilli ince çıtalarla kare çerçevelere ayrılmış ve merkezine de her bir karenin etrafında gelişen, birbirine geçmeli sekizgenlerle dikdörtgen çerçeveli geometrik bir kompozisyon teşkil edilmiştir. Bu şemanın bir benzeri de kompozisyonun kuzey ve güney yanlarında çok küçük birer pano halinde tekrar edilmiştir. Mihrap, güney duvar aksına yerleştirilmiş yarım daire plânla girinti yapan bir niş biçimindedir. Tamamen alçı malzemelidir. Kavsarası dekoratif kaş kemer görünüşünde kavislendirilmiş ve ayrıca mihraba dikdörtgen biçimi bir bordür teşkil etmek üzere duvar yüzeyinden biraz çıkıntılı olarak iki yan ve üst kenarı dolaşan silme kuşakları yapılmıştır. Mihrap çerçevesinin dış bordürü içbükey kavisli, ortadaki fistolu bir kuşak şeklindedir, içteki diğer bordürler ise düz yüzeylerden ibarettir. Kavsara kemerinin etrafında ve üzengi aksında çiçek kabartmaları mevcuttur. Minber, güneybatı köşededir ve ahşaptan yapılmış yeni bir unsurdur.
2018:08:29 05:20:12ramix 05
Tarihi özelliği ve ahşap mimarisiyle bütünleşmiş güzel bir ibadethane........
2019:07:29 13:47:40Murat Gümüşçıbık
Mutlaka 5 vakit uğranması gereken bir yer aksi takdirde halimiz harap
2019:09:04 10:28:37Ayyıldız Webtasarım
Çocukluğumun geçtiği sokaklar Çok eski bir cami
2019:04:07 10:50:08osman akca
Küçük ama eski bir camii
2019:01:08 10:49:42