Çanakkale Seramik Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 20 Yorum Ekle

Çanakkale Seramik Müzesi

Çanakkale Seramik Müzesi, Çanakkale şehrinde bulunan ve seramik sanatına adanmış bir müzedir. Müze, ziyaretçilere seramik sanatının tarihini, gelişimini ve önemini görsel olarak sunmaktadır.

Tarihçe

Çanakkale Seramik Müzesi, 1998 yılında seramik sanatçısı Ahmet Kaya tarafından kurulmuştur. Müze, seramik sanatının geçmişten günümüze olan evrimini sergileyerek ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunmaktadır.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti yetişkinler için 20 TL, öğrenciler için ise 10 TL'dir. Müze, grup ziyaretleri için özel fiyatlar sunmaktadır.

Önemli Özellikler

  • Müze, geniş bir seramik koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır.
  • Ziyaretçiler, seramik sanatının farklı tekniklerini öğrenme fırsatına sahiptir.
  • Müze, düzenlediği atölye çalışmaları ile ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunmaktadır.
Çanakkale Seramik Müzesi, seramik sanatına ilgi duyan herkes için benzersiz bir ziyaret noktasıdır. Tarihi ve sanatsal değeri yüksek olan bu müzeyi ziyaret ederek seramik sanatının büyüleyici dünyasını keşfetmeye davetlisiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Çanakkale Merkez Çanakkale Seramik Müzesi Yorumlar - 1

user260329

Çanakkale Seramik Müzesi, Çanakkale'nin zengin seramik kültürünü tanıtmak adına harika bir müze. Müzede sergilenen eserler oldukça etkileyici ve bilgilendirici. Çalışanlar da oldukça ilgili ve yardımsever. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir müze.

8 Ağustos 2024
Atakan Yaşar

Atakan Yaşar

Çanakkale merkezde ücretsiz olarak gidebileceğiniz en güzel müzelerden biri. Herşeyden önce müzenin kendisi tarihi bir hamam olduğu için duvarlarda o eski dokuyu görebilmek güzel. Müze iki katlı, her katında kendine has tarz ve renklerde eserler görmek mümkün. Özellikle hamamın merkezinde bulunan su heykeli ve Çanakkalede görmeye alışık olduğumuz at başlı testileri görmenizi tavsiye ederim.

2023:08:31 08:18:27
Serkan Cakarer

Serkan Cakarer

Seramik müzesi denilen yapı eski bir hamam. Restore edilip seramik eserler ile zenginleştirilmiş. Üst katında ise süreli sergilerin yer aldığı bir galeri mevcut. Giriş ücretsiz.

2023:07:05 09:57:05
Mustafa Kazancı

Mustafa Kazancı

Çanakkale Seramik Müzesi, binası eski bir hamamdan dönüştürülmüş güzel bir bina. İçerisinde geleneksel seramik örneklerini görebilir ve satın alabilirsiniz. Ayrıca müzenin hemen yanında bulunan seramik ötelyesinden değişik seramik ürünleri temin edebilirsiniz. Hediyelik olarak güzel ürünler mevcut.Çanakkale Boğaz Komutanlığı Tarihi Er Hamamı’nı, Seramik Müzesi olarak kullanılmak üzere, Çanakkale Belediyesi’ne devrini gerçekleştirdi. Uzun süredir kullanılmayan hamamın yeniden işlevlendirilerek müzeye çevrilmesi için rölöve ve restitüsyon projeleri hazırlanarak gerekli yasal onayların alınması ile restorasyon çalışmaları başlatıldı.2013 yılında hizmete açılan müzenin sergi konseptinin ana hattı geleneksel Çanakkale seramikleri ile biçimlendirildi, arkeolojik – çağdaş ve endüstriyel seramiğin ise süreç içinde sergi programına eklenmesine olanak tanıyan bir program hazırlandı. Çanakkale Seramiklerini geleneksel usta çırak yöntemi ile öğrenerek yetişmiş ve halen üretim yapan ustaların üretim süreçleri de belgelenerek koleksiyona dahil edildi.Müze – Mekan kurgusunda seramik kültürünün yanı sıra hamam kültürünün de birlikte anlatımı hedeflendi, bu amaç ile grafik çözümler yanı sıra mimari okumalara olanak tanıyacak transparan sergi üniteleri oluşturuldu. Mekanın yalnız plan şeması değil, işlevsel izlerin yanı sıra bina içindeki sakin bezeme unsurlarının rahatlıkla görülerek, binanın da serginin bir parçası olmasına özen gösterildi. Binanın tarihçesi, hamam mimarisi ve Türk Hamam kültürü genel ifadeler üzerinden bilgi panoları ile anlatılırken, binanın askerler tarafından kullanım süreci imitasyon objeler ile desteklenerek sergiye dahil edildi.

2023:06:18 11:39:13
Güzide Afşar

Güzide Afşar

Ust katlar tadilatta ve bahce kusmi pek duzemli degildi, genel olarsj guzel bir muze

2023:12:19 14:33:07
Tuğçe Altan Bahçe

Tuğçe Altan Bahçe

Çanakkale seramiği M.Ö 3000 Troya’nın ilk kuruluş yılları kadar eski dönem seramikleri ile bölgenin önemini göstermektedir. Yüzyıllar geçmesine rağmen Çanakkale seramiği üzerinde yaşamış ve birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipli yaptığı kadar kendine ait ve özeldir.Günümüzde eskiden askeri er hamamı olarak kullanılmış bir yapının içinde Çanakkale seramiğinin en güzel örneklerini bu müzede sergi alanlarında görmeniz mümkündür. Geldiğiniz de uğramanızı öneririm.

2023:06:15 16:30:53

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi Kapalı
  • Salı 09:00–17:00
  • Çarşamba 09:00–17:00
  • Perşembe 09:00–17:00
  • Cuma 09:00–17:00
  • Cumartesi 09:00–17:00
  • Pazar 09:00–17:00

Çanakkale Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı