Fransız Mezarlığı Ve Anıtı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 18 Yorum Ekle

Çanakkale Fransız Mezarlığı Ve Anıtı

Çanakkale Fransız Mezarlığı Ve Anıtı, Çanakkale şehrinde bulunan tarihi bir mezarlık ve anıttır. Bu mezarlık ve anıt, I. Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden Fransız askerlerinin anısına yapılmıştır.

Tarihçe

Fransız Mezarlığı Ve Anıtı, 1915 yılında gerçekleşen Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden Fransız askerlerinin anısına 1919 yılında inşa edilmiştir. Mezarlık ve anıt, o dönemdeki savaşın izlerini taşımakta ve ziyaretçilere tarihi bir atmosfer sunmaktadır.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti: Ücretsiz

Önemli Özellikler

  • Tarihi bir mezarlık ve anıt
  • Çanakkale Savaşı'na dair önemli bir simge
  • Fransız askerlerinin anısına yapılmış
Çanakkale Fransız Mezarlığı Ve Anıtı, tarihi ve kültürel bir öneme sahip olmasıyla ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir noktadır. Burayı ziyaret ederek, Çanakkale Savaşı'nın izlerini yakından görebilir ve tarihi bir atmosferde dolaşabilirsiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Çanakkale Eceabat Fransız Mezarlığı Ve Anıtı Yorumlar - 1

user257601

Çanakkale Fransız Mezarlığı ve Anıtı, tarihi bir öneme sahip olmasıyla birlikte oldukça etkileyici bir yapıya sahip. Mezarlık, savaşta hayatını kaybeden Fransız askerlerinin anısına yapılmış ve bakımı oldukça düzenli bir şekilde devam ettiriliyor. Anıtın mimarisi de oldukça etkileyici ve görkemli. Ziyaretçilere tarihi bir atmosfer sunuyor ve savaşın acı hatıralarını hatırlatıyor. Ancak, mezarlıkta bulunan bakımsız mezarlar dikkat çekiyor. Genel olarak, Çanakkale Fransız Mezarlığı ve Anıtı'nı ziyaret etmek duygusal bir deneyim olabilir.

4 Ağustos 2024
M u r a t Ö z c a n

M u r a t Ö z c a n

Ciddi anlamda tarih kokan bir yer, biz akşam üstü gibi gittik kimseler yoktu sanki sessiz bizi dinliyorlar gibi. Çok bakımlı bir mezarlık, tam tepede koyu görüyor. Tarihte neler yaşanmış ecdadımız kimlerle mücadele etmiş hey gidi hey..

2023:04:30 22:09:24
Burcu Sar

Burcu Sar

Çok iyi korunan sakin bir anıt. Hüzün ve tarihin izlerini hissediyorsunuz.

2023:09:23 21:30:00
Atila Baskocak

Atila Baskocak

2500 küsur kimliği belli ölü asker,12 bin toplu mezar..15 Bin Fransız askeri topraklarımızda can vermiş ve Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, artık bizim bağrımızda yatıyorlar 😢😢😢Morto koyuna bakan bir tepede..

2022:10:02 19:45:32
Gürsel Günacar

Gürsel Günacar

Bakımlı ve büyük bir mezarlık. Hristiyan olmayanlara çubuk şeklinde mezarlar yapılmış.

2023:04:18 17:36:59
Ali Mert Tunç

Ali Mert Tunç

Issız olmasına rağmen bakımlı bir Fransız Mezarlığı, 1915'te savaşta hayatını kaybeden Fransız askerleri anısına yapılmış. Biraz bayır çıkıyorsunuz ve karşınıza o görkemli anıt çıkıyor. Victor Hugo'nun sözlerine yer verilmiş. Ben gittiğimde oradaki tek kişi bendim, biraz tedirgin etmedi değil.*İngilizler bir sürü yerde fakat küçük mezarlıklar yapmayı tercih etmişken Fransızların savaş bölgesinde sadece 2 tane mezarlığı bulunmakta diye biliyorum.

2023:08:14 14:44:31

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Çanakkale Eceabat 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı