Mecidiye Şehitliği

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 19 Yorum Ekle

Çanakkale Mecidiye Şehitliği

Mecidiye Şehitliği, Çanakkale Savaşı sırasında şehit düşen askerlerimizin anısına yapılmış bir şehitlik alanıdır. Burada yatan şehitler, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki önemli yerlerden birini temsil etmektedir.

Tarihçe

Mecidiye Şehitliği, 1915 yılında Çanakkale Savaşı sırasında şehit düşen askerlerimizin defnedildiği bir mezarlık olarak kurulmuştur. Savaşın ardından düzenlenen törenlerle şehitlik daha da anlam kazanmış ve ziyaretçi akınına uğramıştır.

Fiyat Politikası

Mecidiye Şehitliği ziyarete ücretsizdir. Ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Önemli Özellikler

  • Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen askerlerimizin anısına yapılmış bir şehitlik alanı
  • Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir simge
  • Tarihi ve kültürel bir mirasın korunması ve yaşatılması
Mecidiye Şehitliği, Türk milletinin tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşı'nın anısını yaşatmakta ve ziyaretçilere tarihi bir deneyim sunmaktadır. Bu sebeple, bu kutsal mekanı ziyaret etmek ve şehitlerimizi anmak herkes için önemli bir görevdir.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Çanakkale Eceabat Mecidiye Şehitliği Yorumlar - 1

user257589

Çanakkale Mecidiye Şehitliği Mezarlık, tarihi ve manevi değeri yüksek bir mekan. Burada yatan şehitlerimizin aziz ruhlarına olan saygı ve minnet duygularını hissedebiliyorsunuz. Mezarlık alanı oldukça bakımlı ve düzenli. Ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunuyor. Burada dolaşırken tarihin derin izlerini hissedebiliyorsunuz. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir mekan.

4 Ağustos 2024
Kadir Tuna

Kadir Tuna

Tabyaların olduğu, mevzilerin gezilebileceği bir şehitlik. Çanakkale ' nin her noktası,her yeri öyle güzel ki öyle huzurlu ve öyle dingin ki altında yatan şehitlerimizin her birinin ruhları şad olsun .Bu vatanı onlara borçluyuz 🇹🇷

2023:08:13 12:31:13
Mehmet Ay

Mehmet Ay

Kilitbahir çarşısından namazgah tabyalarını geçtikten hemen sonra sağınızda kalan ve Seyit onbaşı heykelinin üst tarafında bulunan tepelerdeki tabyaların girişinin sol tarafındadır. Yakınında Feyzi Efendi nin Mezarı var burayıda ziyaret etmeyi unutmayın. Bu mevkiden aşağıda, sırtında meşhur mermisi ile Seyit onbaşı heykeli ve Çanakkale nin muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.

2023:07:06 19:14:50
Cem Goodman

Cem Goodman

Seyit onbaşının 240 kiloluk topu taşıdığı tabya burda bulunduğu için ziyaretçi sayısı da çok fazla. Kesinlikle ziyaret edilmeli. Yoldan sağa içeri girip biraz yukarı çıkınca küçük bir otopark mevcut, yolun kenarına park etmeniz gerekmez.

2023:05:21 14:29:18
Işık Bilgi Kişin

Işık Bilgi Kişin

Görmeniz gereken bir yer daha. Kalenin ilerisinde. İçeride sergilenenler çok güzel.

2023:06:30 10:46:20
c s

c s

Rumeli Hamidiye Tabyası’nı geçtikten 300 m sonra, yolun sağ tarafındaki yokuşlu yoldan ilerlediğimizde Seyit Onbaşı’nın adı ile özdeşleşen tabyaya ulaşılmaktadır. 8 bonet ve 6 top yerinden oluşan tabyanın II. Abdülhamit döneminde yapıldığı bilinmektedir. Tabyanın gerisinde karargâh vb. yapılara ait olduğu düşünülen temel izleri görülebilmektedir. Boğaz muharebesi esnasında İtilaf donanması tarafından açılan ateş sonucu bataryada görevli 16 er şehit olmuştur. Topların olduğu platformlar ve aksamlar isabet almıştır. Bu askerlerin toplu olarak gömüldüğü alan, 1919 yılında Mecidiye Şehitliği olarak düzenlenmiştir. Etrafı duvarlarla çevrili olan Şehitlik, Türk Şehitlikleri İmar Cemiyeti ile Çanakkale Şehitleri Abidelerine Yardım Cemiyeti tarafından 1969’da yaptırılmıştır.

2022:10:06 16:29:03

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Çanakkale Eceabat 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı