Yiğit Ali İöo

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 19 Yorum Ekle

Bursa Yiğit Ali İöo

Yiğit Ali İöo, Bursa şehrinde bulunan bir restoran ve kafe işletmesidir. 1998 yılında açılan işletme, lezzetli yemekleri ve sıcak atmosferi ile müşterilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.

Fiyat politikası oldukça makul olan Yiğit Ali İöo'da, geniş bir menü seçeneği bulunmaktadır. Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve atıştırmalıklar gibi çeşitli seçenekler sunulmaktadır.

  • Lezzetli ve taze malzemelerle hazırlanan yemekler
  • Şık ve rahat bir ortam
  • Profesyonel ve güleryüzlü hizmet
  • Özel etkinlik ve organizasyon imkanları
Yiğit Ali İöo, hem yerel halkın hem de turistlerin tercih ettiği bir mekan olmasının yanı sıra, lezzetli yemekleri ve kaliteli hizmeti ile herkesin beğenisini kazanmaktadır. Eğer Bursa'da keyifli bir yemek deneyimi yaşamak istiyorsanız, Yiğit Ali İöo doğru adres olacaktır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Bursa Osmangazi Yiğit Ali İöo Yorumlar - 1

user254208

Bursa Yiğit Ali İöo İlkokulu, öğrencilerine kaliteli eğitim imkanları sunan bir okul. Okulun fiziki koşulları oldukça iyi düzeyde ve öğretmenler öğrencilere ilgi ve destek konusunda oldukça başarılılar. Okulda düzenlenen etkinlikler ve sosyal aktiviteler de oldukça keyifli ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlıyor. Ancak bazı eksikliklerin olduğu da gözlemlenebiliyor. Genel olarak başarılı bir okul diyebilirim.

30 Temmuz 2024
Mehmet Ayman

Mehmet Ayman

Yiğitali (Çongara)Bu kõyde harap ve atıl bir hâlde bulunan köy ilköğretim okulunu genellikle bayanların ve köylünün yardımı ile restore edilerek aileniz ve dostlarınızla , nezih, temiz , sahte ve yapmacık olmayan ,canayakın , güler yüzlü insanların hizmet verdiği doğal ve otantik bir ortamda kahvaltınızı yapabileceğiniz güzel ve sade bir mekan, kısa zaman sonra bahçesi de restore edilip ,hizmete acilacakmiş , kahvaltı seçenekleri ni merak ediyorsanız , diğer yerlerde gördüğünüz serpme kahvaltı çeşitlerinden gerçekten bir farkı var tavsiye ederim..Osmangazi ilçesine bağlı bir köyEski adı Çongara'dır. Bursa'nın hemen gü­neyinde, Bursa'ya 8 km uzaklıktadır. 1530 yılı tahrir defte­rinde adına rastladığımız köy, Sultan Murad’ın vakıf köyüdür. Köyün geliri Çekirge'deki imarete harcanmaktaydı. Bazı belgelerde ise Orhan Bey’in vakıf köyüdür. Nitekim birçok belgede Çongara’dan Fidyekızık köyüne kadar tüm arazinin Çoban Bey vakfına ait olduğu kayıtlıdır. Köyde XVI. yüzyılda yemiş, kestane ve dut ağaçları varmış. Kestaneçukuru bu köyün sınırları içindedir. 1530 tarihli tahrir defterine göre köyde 7’i Müslim, 22’si Hıristiyan 29 hane vardı. 1578 yılında ise 9’u Müslim, 17’si Hıristiyan toplam 26 hane yaşmaktaydı. XIX. yüzyıla gelindiğinde köyde Hıristiyan kalmamıştır. 1895 ve 1908 Yıllığı'na göre köyde 40 hane bulunuyordu. 1932 yılında Bursa Uludağ yo­lunda bir silahlı gasp olayı yaşanmıştı. Bu olay sırasında Ali adlı biri, jan­darma katili olan kişilere sopa ile saldırıp iki eşkıyayı öldürmüş; ancak, bu sırada kendisi de katillerce öldürülmüştü. 1933 yılında, Uludağ yolunun kıyısında bu kişi adına bir anıt dikilip, köyün adı da Yiğitali olarak değiştirilmiştir.

2020:03:15 11:46:43
Büşra Alan

Büşra Alan

2020:03:16 11:49:12

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Bursa Osmangazi 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı