Tarihi Namazgah Ve Namazgah Parkı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 20 Yorum Ekle

Bursa Tarihi Namazgah Ve Namazgah Parkı

Tarihi Namazgah Ve Namazgah Parkı, Bursa şehrinde bulunan tarihi ve kültürel bir mekandır. Namazgah, Osmanlı döneminde kullanılan ve halkın topluca namaz kıldığı bir alan olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise bu alan restore edilerek ziyaretçilere açılmıştır. Namazgah Parkı ise çevresinde bulunan yeşil alanlarla birlikte dinlenme ve piknik yapma imkanı sunmaktadır.

Tarihçe

Namazgah, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup, tarihi bir öneme sahiptir. Yıllar içinde çeşitli restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar gelmiştir. Namazgah Parkı ise daha yeni bir tarihe sahiptir ve çevresindeki yeşil alanlarla birlikte şehir sakinlerine doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sunmaktadır.

Fiyat Politikası

  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Piknik alanı kullanımı: Ücretsiz
  • Rehber eşliğinde tarih turu: Ücretli

Önemli Özellikler

  • Tarihi ve kültürel bir mekan olması
  • Yeşil alanlarla çevrili olması
  • Ücretsiz giriş imkanı sunması
Tarihi Namazgah Ve Namazgah Parkı, Bursa'nın tarihini ve doğal güzelliklerini bir arada sunan önemli bir mekandır. Hem tarih meraklıları hem de doğa severler için ideal bir ziyaret noktasıdır. Ücretsiz giriş imkanıyla herkesin kolayca ziyaret edebileceği bu mekanı mutlaka keşfetmelisiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Bursa Yıldırım Tarihi Namazgah Ve Namazgah Parkı Yorumlar - 1

user253376

Bursa Tarihi Namazgah ve Namazgah Parkı, tarihi dokusuyla ve yeşil alanlarıyla oldukça etkileyici bir mekan. Parkın içinde bulunan tarihi Namazgah, ziyaretçilere geçmişe dair bir yolculuk yapma imkanı sunuyor. Ayrıca parkın düzenlemesi de oldukça başarılı, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek için ideal bir ortam sunuyor. Ancak bazı noktalarda bakım gerektiren yerler olduğunu da belirtmek gerek. Genel olarak güzel bir mekan.

29 Temmuz 2024
Yusuf Öner

Yusuf Öner

Türkiye'de inşa edilmiş ilk açık namazgâhtır. 14. yy.da Timurtaş Paşa'nın oğlu Umur Bey tarafından yaptırılmıştır. Yapıldığı dönemde bayram, cuma günleri ve sefere çıkılırken namaz kılmak, dua etmek amacıyla kullanıldığı bilinmektedir. Vaaz kürsüsü, mihrabı ve minberi bulunmaktadır. Mahalleye ismini veren tarihi bir mekândır.

2023:07:15 16:50:19
Gülizar Arslan

Gülizar Arslan

Osmanlı döneminden kalan açık namazgah bulunmaktadır Cuma günleri cemaat fazla olduğu zaman burası kullanılmaktadır Çocuk parkı basket sahası çocuk oyun alanları mevcuttur Aile ortamında çay bahçesinde keyifli sohbetlerin yapıldığı mekândır

2023:08:03 13:12:10
Süleyman Kocaçam

Süleyman Kocaçam

Tarihi olarak önemli bir yere sahip. Bulunduğu parkı pek beğenmedim. Sanki bu namazgah bir köşeye itilmiş. Manevi olarak zayıflamış gibi hissettim. Ramazan günlerinde veya havaların iyi olduğu günlerde namaz kılınıyor mu bilmiyorum. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bu tür namazgahlar olduğunu okumuştum.

2021:02:05 21:41:25
Hüseyin Sakin

Hüseyin Sakin

Sessiz sakin bir mahalle ana yola yakın güzel

2023:12:18 08:13:55
Hulki Aşçı

Hulki Aşçı

Atalarımızın savaşa sefere çıkmadan ordu ile birlikte namaz kılıp dua ettiği bir yer. Değişik duygular.

2023:06:24 19:37:37

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Bursa Yıldırım 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı