Okçu Baba Parkı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 17 Yorum Ekle

Bursa Okçu Baba Parkı

Okçu Baba Parkı, Bursa şehrinde yer alan doğa ile iç içe bir dinlenme ve eğlence alanıdır. Park, ziyaretçilere açık hava aktiviteleri yapma imkanı sunmaktadır.

Tarihçe

Okçu Baba Parkı, 2005 yılında Bursa Belediyesi tarafından kurulmuştur. Park, adını Osmanlı döneminde ünlü bir okçu olan Okçu Baba'dan almıştır.

Fiyat Politikası

Okçu Baba Parkı'na giriş ücretsizdir. Ancak bazı aktiviteler için ücret talep edilebilir.

Önemli Özellikler

  • Piknik alanları
  • Çocuk oyun alanları
  • Yürüyüş ve koşu parkurları
  • Doğa yürüyüşleri
Okçu Baba Parkı, şehir hayatından uzaklaşıp doğayla baş başa vakit geçirmek isteyen herkes için mükemmel bir seçenektir. Aileler, çocuklar, gençler ve yaşlılar için uygun aktiviteler sunmaktadır. Doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Bursa Osmangazi Okçu Baba Parkı Yorumlar - 1

user253344

Bursa Okçu Baba Parkı, doğayla iç içe, huzurlu bir atmosfere sahip bir park. Yeşillikler arasında yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir ve çocuklar için oyun alanları da mevcut. Parkın bakımı oldukça iyi ve temiz. Ayrıca manzarası da oldukça güzel. Ancak bazı zamanlarda kalabalık olabiliyor. Genel olarak keyifli bir park deneyimi yaşayabilirsiniz.

29 Temmuz 2024
Gülfidan Cengiz

Gülfidan Cengiz

Yokuşlu bir yol çıkarak ulaşılan bir park. Bursa’yı tepeden izleyebileceğiniz çok güzel bir park.

2023:04:05 19:00:04
BİROL Eliçora

BİROL Eliçora

Güzel dinlenme yeri harika manzara

2023:11:03 16:33:39
Ömer ALKIŞ

Ömer ALKIŞ

Nusret Paşa Türbesi olarak da bilinir. Hisar bölgesinde Saltanat Kapıya yakın bir alanda bulunan türbenin 14. yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir.Bursa’nın fethinde önemli hizmetleri olan Nusret Paşa’ya aittir. Kareye yakın planlı türbe dıştan kiremit çatılı, içten kubbelidir. Giriş kapısı vurgulanmış olan türbenin kotu çevresinden aşağıdadır. Hisar kapısı yanındaki türbe 14. yüzyılda yaptırılmıştır. Kesme taş ve tuğla malzemenin bir arada kullanıldığı türbe 3.45 x 3.45 metre iç ölçüsünde, üzeri içeriden kubbe, dıştan çatı ile örtülüdür. Duvar kalınlıkları yaklaşık olarak 0.50 metredir. Beden duvarlarından kubbeye geçiş tromplarla sağlanmıştır. Kubbenin tam ortası bitkisel motifli kalem işçiliği ile bezenmiştir. Girişi, kuzey yönündeki 0.90 x 1.10 metre ölçüsünde tuğladan örülmüş, yuvarlak kemerli bir çıkıntı ile sağlanan yapıyı üç tane demir parmaklı, dikdörtgen çerçeveli pencere aydınlatmaktadır. İçinde Bursa’nın fethinde hizmet etmiş Nasrettin Paşa veya Nusret Paşa’ya ait tek kabir bulunmaktadır.

2019:08:20 08:52:48
Amade Reklam

Amade Reklam

Okçu Baba’nın kim olduğu ile ilgili iki ayrı rivayet vardır ; Bunlardan birincisine göre , Okcu baba’nın asıl adı Nasreddin Bey yada Nusret Paşa dır. Asker olduğu bilinen Nusret paşa 16. yy’da yaşamıştır ve Karacabey’de camii , han ve çeşme’den oluşan bir külliyesi vardır. Ayrıca Okçu Baba türbesinin karşısında bulunan Balıbey hanı ve ayrıca bir kaç handa yine Nusret Paşa vakfına aittir.Bir diğer rivayete göre de ; Okçu Baba, bursa’nın fethine katkıda bulunmuş olan Alperenlerdendir. Bursa’nın kuşatılası sırasında aşılamayan bir sur duvarını ok atarak yıkması ve bu yıkılan duvardan giren Alperenlerin Bursa’nın fethinin müjdecileri olduğu anlatılır.Bir efsaneye göre , Okçu baba Uludağ’a çıkar ve yayını gerer, fırlatacağı okun düştüğü yere gömülmek istediğini söyler. Okçu Baba’nın fırlattığı ok bugün türbesinin bulundğu yerin yakınına düşer ve vefatından sonra da Okçu baba buraya defnedilir. 1860 senesinde Bursa Depremi yüzünden Okçu Baba Türbesi eski yerinden biraz daha uzakta şimdiki yerine tekrar inşa edilir. Anlatıldığına göre, her Cuma günü türbeye gidip içerisini süpüren ve buradaki testilerin suyunu dolduran ve bunu alışkanlık haline getiren bir kadın, yine bu işlerle uğraşırken bir uğultu işitmiş, doğrulup baktığında türbenin kapısında sarıklı adamların taşıdıkları tabutu türbeye getirdiklerini görmüş, çok korkup titremeye başlamış ve bir daha da oraya gitmemiştir. Bununla beraber, türbe içindeki testilerin suyundan çeşitli hastalıklara şifa niyetiyle alanlar vardır. Ayrıca orada adakta bulunanların isteklerininkısa sürede gerçekleştiğine inanılmaktadır. Bazı ziyaretçiler de, çukurda bulunan türbesinden ayrılırken –düşme pahasına- merdivenleri geri geri çıkmaktadırlar.

2018:09:01 05:50:28
halil Savaş Gülkoparan

halil Savaş Gülkoparan

Osmangazi türbesine giderken gördüğüm park çok güzel yeri var sakın olur genelde bir muhterem zatta orda bizleri bekler

2022:05:01 18:07:50

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Bursa Osmangazi 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı