Bursa Merinos Enerji Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 26 Yorum Ekle

Bursa Merinos Enerji Müzesi

Bursa Merinos Enerji Müzesi, Bursa şehrinde bulunan ve enerji sektörüne dair tarihi ve teknolojik bilgiler sunan bir müzedir. Müze, ziyaretçilere enerji üretimi, dağıtımı ve kullanımı konularında bilgi vermektedir.

Tarihçe

Bursa Merinos Enerji Müzesi, 1980 yılında kurulmuştur ve o günden beri enerji sektörüne dair bilgi ve belgeleri ziyaretçileriyle paylaşmaktadır.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti yetişkinler için 10 TL, öğrenciler için ise 5 TL'dir. Müze, haftanın her günü ziyarete açıktır.

Önemli Özellikler

  • Enerji sektörüne dair kapsamlı bir arşive sahiptir.
  • Interaktif deneyimler sunarak ziyaretçilerin öğrenme deneyimini arttırır.
  • Enerji tarihine dair ilginç bilgiler ve belgeler içermektedir.
Bursa Merinos Enerji Müzesi, enerji sektörüne ilgi duyan herkes için bilgilendirici ve eğlenceli bir ziyaret imkanı sunmaktadır. Müzenin interaktif deneyimleri ve zengin arşivi, ziyaretçilerin enerji konusundaki bilgi düzeyini arttırmak için ideal bir ortam sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Bursa Osmangazi Bursa Merinos Enerji Müzesi Yorumlar - 1

user252934

Bursa Merinos Enerji Müzesi, enerji tarihine dair çok değerli bilgiler sunan harika bir müze. Müzenin içinde yer alan interaktif alanlar ve görseller ziyaretçilere bilgiyi eğlenceli bir şekilde sunuyor. Ayrıca müzenin düzenlemesi ve temizliği de oldukça başarılı. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir müze.

28 Temmuz 2024
Fevzi Aldemir

Fevzi Aldemir

Gerçekten harika bir müze, sadece içerisinde gezmek sergileri görmek yeterli değil, televizyondan yayınlanan mini belgesel tadında hazırlanmış içerikleri de izlemek lazım.

2022:05:08 10:03:50
Semih Aksoy

Semih Aksoy

Mekana girer girmez enerjiyi hissedebilirsiniz. Makinelerin ve enerjinin kullanımının önemini görülebiliyor. Endüstriyel unsurları sevenler için süper bir müze güzel fotoğraflar çekilebilir.

2022:05:09 21:38:52
gezmeyisevenbirisi

gezmeyisevenbirisi

Bursa Merinos Enerji Müzesi , Bursa Merinos Yünlü Dokuma Fabrikası’na elektrik üretimi sağlayan 3200 metrekarelik alana sahip elektrik santrali binasında 7 Eylül 2012 tarihinde açılmıştır. Müze tasarımı iki temel noktadan hareket eden bir kurgu ile ortaya çıkmıştır. Bunlardan birincisi tarihi öneme sahip atıl durumdaki makinelerin orijinal yapısının bozulmadan korunması , ikincisi ise elektrik santralinin bir müze olarak yaşamasını sağlayacak olan tasarımsal niteliklerin oluşturulması olmuştur.

2021:12:14 15:03:09
Sadettin gür

Sadettin gür

Merinos Enerji Müzesi, Bursa MerinosYünlü Dokuma Fabrikasi'na elektriküretimi saglayan 3 bin 200metrekarelik alana ship elektriksantrali binasinda 7 Eylül 2012tarihinde açilmistir. Elektrik üretimininayri asamalari ile ilgili müzedekibölümleri gezerek Bursa'daki elektriküretimine dair bilgiler edinebilirsiniz.Cansiz manken, özel isiklandirma veses efektleri ile hareketlendirilen herbölüm tiyatral bir gösteri atmosferisunmaktadir. Ayrica son dönemlerdesayilari hizla artan 'kaçis' oyunlarinaayri bir hava katan 'müzede bir olayvar' etkinligi, Merinos Enerji Müzesineolan ilgiyi arttiran etkenlerdendir.

2022:05:18 11:50:24
Semiha Özdemir

Semiha Özdemir

Çok renkli keyifli bir yer. Mutlaka uğrayın Otopark sorunu yok.

2019:08:13 18:19:10

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Bursa Osmangazi 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı