Tofaş Anadolu Arabalar Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 25 Yorum Ekle

Bursa Tofaş Anadolu Arabalar Müzesi

Tofaş Anadolu Arabalar Müzesi, Bursa şehrinde yer alan ve Türkiye'nin otomotiv endüstrisinin gelişimine tanıklık eden bir müzedir. Müze, Tofaş'ın kuruluşundan günümüze kadar olan süreci ve ürettiği araçları sergilemektedir.

Tarihçe

Tofaş Anadolu Arabalar Müzesi, 1994 yılında kurulmuştur. Müze, Tofaş'ın kurucusu Vehbi Koç'un otomotiv endüstrisine olan katkılarını ve Türkiye'deki otomotiv sektörünün gelişimini vurgulamaktadır.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti yetişkinler için 20 TL, öğrenciler için ise 10 TL'dir. Müze, haftanın belirli günleri ücretsiz ziyaret edilebilmektedir.

Önemli Özellikler

  • Tofaş'ın tarihini ve ürettiği araçları detaylı bir şekilde sergileme
  • Otomotiv endüstrisinin Türkiye'deki gelişimine odaklanma
  • Interaktif etkinlikler ve atölye çalışmaları düzenleme
Bursa Tofaş Anadolu Arabalar Müzesi, Türkiye'nin otomotiv tarihine ilgi duyan herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir müzedir. Tofaş'ın köklü geçmişini ve ürettiği araçları yakından görmek, otomotiv tutkunları için eşsiz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Bursa Yıldırım Tofaş Anadolu Arabalar Müzesi Yorumlar - 1

user252918

Bursa Tofaş Anadolu Arabalar Müzesi, Türkiye'nin otomotiv tarihine ışık tutan önemli bir müze. Burada sergilenen araçlar, Türk otomotiv endüstrisinin gelişimini gözler önüne seriyor. Müzenin düzeni ve içeriği oldukça başarılı. Araçların bakımı ve korunması da oldukça iyi yapılmış. Tofaş'ın geçmişten günümüze kadar olan yolculuğunu görmek gerçekten etkileyici. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir müze.

28 Temmuz 2024
Süleyman Ateş

Süleyman Ateş

Çok güzel bir yer. Ufak bir yer ama ailecek gelinip cafesinde dinlenilecek bir mekanı var. Şehrin kalabalık yerlerinden kaçmak ve genel kültür olarak bilgi alınacak bir yer.

2024:01:25 11:36:59
soner yeap

soner yeap

Bir yıldız arkadaşım. Ben Fiat grubuna bu müzeyle küstüm denebilir. Tutkulu bir Fiat Stilo binicisiydim. 2 tane stilom oldu. Çok severim. Müzeye girdik ambiyans çok güzel konsept tanıdık zaten en ilkel araçlardan motorlu araçlara doğru bir yolculuğa çıkarıyor müze içindeki yol. Ama en sonunda tipo,UNO, Doblo, Fiorino hepsi varken 2000 li yılların başında piyasaya sürdüğü ve otomobillerde tam elektronik hayata geçişin Fiat için simgesi olmuş Stilo müzede yok! Yazık çok yazık..

2024:01:13 12:33:16
Serkan Küçük

Serkan Küçük

Sorsan Tofaş müzesi ama içeride sadece 7-8 tane araba modeli var Tofaş'ın şu ana kadar ürettiği bütün modellerin olmasını beklerdim. En azından bir resmini maketini koy yahu o kadar zor değil Tofaş deyince akla ilk gelen Şahin bile yok.. Ayrıca çok büyük bir alana kurulmuş olmasına rağmen hamam gibi kocaman bir yere terazi müzesi yapmışlar ne alakaysa bari arabalarla alakalı bir yer yapın.. Ben maalesef beğenmedim düşündüğüm gibi bir yer değildi..

2023:12:09 18:54:41
Emrah ALTINGÖLLER

Emrah ALTINGÖLLER

Konumu itibarı ile bir miktar sorunlu yer. Bursanın yabancısı iseniz bulmanız biraz zor olacaktır. Güzel düşünülmüş ve detaylandırılmış. Anadolu ilk zamanları ve kağnı, at arabası gibi detayları kurtuluş savaşı ile harmanlayıp biraz daha yoğunlaştırabilirler. Mekanın boyutuda küçük ama bu küçüklüğe güzel detaylar sığdırılmış. Eski Tofaş arabaların adedide artırılırsa daha güzel olur. Bizde üretilenlerin yurtdışı muadilleri de konabilir. Murat 131 miafori seri tek kapısını gözlerim aramadı değil ama başarılı. Dışarıdaki devasa çınar ağacı da güzel korunmuş. Tarihi dokuda hoş.

2023:11:17 11:27:02
Metin ERKAN

Metin ERKAN

At arabasından otomobile kadar olan tarihi süreci adım adım sergileyen çok güzel bir yer. Şansen en beyendiğin şey dışarıdaki koocaman tarihi çınar. Gördüğüm en güzel çınar agacı. Bursa için çınarın ayrı bir önemi değeri vardır.

2023:12:02 08:08:22

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi Kapalı
  • Salı 10:00–18:00
  • Çarşamba 10:00–18:00
  • Perşembe 10:00–18:00
  • Cuma 10:00–18:00
  • Cumartesi 10:00–18:00
  • Pazar 10:00–18:00

Bursa Yıldırım 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı