Aktopraklıkhöyük Arkeopark Açık Hava Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 20 Yorum Ekle

Bursa Aktopraklıkhöyük Arkeopark Açık Hava Müzesi

Aktopraklıkhöyük Arkeopark Açık Hava Müzesi, Bursa şehrinde yer alan tarihi bir açık hava müzesidir. Müze, ziyaretçilere tarihi ve arkeolojik eserleri keşfetme fırsatı sunmaktadır.

Tarihçe

Aktopraklıkhöyük Arkeopark Açık Hava Müzesi, 2015 yılında açılmıştır. Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasını korumayı amaçlayan müze, ziyaretçilere geçmişe yolculuk yapma imkanı sunmaktadır.

Fiyat Politikası

  • Giriş ücreti: Yetişkinler için 20 TL, öğrenciler için 10 TL
  • Rehberli turlar için ek ücret talep edilmektedir.

Önemli Özellikler

  • Arkeolojik eserlerin orijinal konumlarında sergilenmesi
  • Interaktif etkinlikler ve atölye çalışmaları
  • Doğa yürüyüşü ve piknik alanları
Aktopraklıkhöyük Arkeopark Açık Hava Müzesi, tarihe ilgi duyan herkes için harika bir ziyaret noktasıdır. Eşsiz deneyimler yaşamak ve Bursa'nın zengin kültürel mirasını keşfetmek için mutlaka ziyaret edilmelidir.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Bursa Nilüfer Aktopraklıkhöyük Arkeopark Açık Hava Müzesi Yorumlar - 1

user252906

Bursa Aktopraklıkhöyük Arkeopark Açık Hava Müzesi, tarihi ve arkeolojik bir atmosfer sunan harika bir müze. Burada yer alan eserlerin korunması ve sergilenmesi gerçekten etkileyici. Açık hava müzesi olması da gezinizi daha keyifli hale getiriyor. Tarihe ilgi duyan herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Personelin ilgili ve bilgili olması da ayrıca memnuniyet verici. Kesinlikle tavsiye ederim.

28 Temmuz 2024
Merwe Sak

Merwe Sak

8500 yıl öncesine götüren canlandırmaların olduğu bir Arkeopark köylerimiz Neolitik ve Kalkolitik dönem yerleşimlerini yansıtıyormuş. Bahar havalarında gezilecek güzel bir yer..

2024:01:14 16:46:08
el_Cezeri

el_Cezeri

Arkeoloji sevenler için, kültürel gezi yapmak isteyenler için çok güzel hatta harika bir yer çok beğendik fakat içeride konaklama ve kafeterya da vardı kapalıydı. Hani konaklama ve kafeterya açık olsa o anbiansı yakalamak için huzur için bir kaç gün geçirsem orada muhteşem olurdu :)

2023:09:16 20:48:22
Gülnur ÇAKMAK

Gülnur ÇAKMAK

Şehir merkezinin dışında, ücretsiz olarak görebileceğiniz açıkhava müzesi olan, Aktopraklıkhöyük Arkeopark ilk köy yerleşimi. Geziye başlamadan önce girişte sağda, tarihini, dönemin şart ve yaşam koşulları ile ilgili bilgi alabileceğiniz, maket ve o dönemde kullanılan araç gereç numunelerini göreceksiniz. Köy evlerinin restorasyon ve bakıma ihtiyacı var. Biraz soluklanıp bir şeyler içelim dedik kafe boş terkedilmiş gibiydi ama bahçedeki erik ağacından göz hakkımizı yedik.😁

2023:09:27 19:59:45
Taha Güler

Taha Güler

Girişler ve otopark ücretsiz. Hasanağa Organize Sanayi bölgesi içinde kalıyor. Serin havalarda gidin sıcak havaları tavsiye etmem. Yürüyerek görebileceğiniz bir mekan uzun süreli vakit geçirilmiyor geçerken uğranacak bir yer diyebilirim hafta içi gittik kimseler yoktu yalnız yürüyüş yaptık. Zaman tüneli ise ayrı bir tasarım ve hava katmış. Çevre düzenlemesi konusunda çok zayıf

2023:08:03 11:12:16
Emine Kılıç

Emine Kılıç

Güzel bir yer, ulaşımı şuan için özel araçlarla sağlanıyor ve henüz gelişmesi gereken şeyler var. Ama eski yaşantının izleri için gidip görülebilir size o hissi verecek bir yer.

2023:10:23 15:52:29

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi Kapalı
  • Salı 09:00–17:30
  • Çarşamba 09:00–17:30
  • Perşembe 09:00–17:30
  • Cuma 09:00–13:00
  • Cumartesi 09:00–17:30
  • Pazar 09:00–17:30

Bursa Nilüfer 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı