Bursa Oyuncak Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 14 Yorum Ekle

Bursa Oyuncak Müzesi

Bursa Oyuncak Müzesi, Bursa şehrinde bulunan ve ziyaretçilere eğlenceli ve nostaljik bir deneyim sunan bir müzedir. Müze, ziyaretçilere çocukluklarına dönüp eski oyuncakları keşfetme fırsatı sunmaktadır.

Tarihçe

Bursa Oyuncak Müzesi, 2010 yılında oyuncak koleksiyoncusu Ahmet Kural tarafından kurulmuştur. Kural, yıllar boyunca dünyanın dört bir yanından topladığı binlerce oyuncak ile müzeyi ziyaretçilere açmıştır.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti yetişkinler için 20 TL, öğrenciler için ise 10 TL'dir. Müze, haftanın her günü ziyarete açıktır.

Önemli Özellikler

  • Binlerce eski ve nostaljik oyuncak sergilenmektedir.
  • Müze, interaktif alanlar ve etkinlikler sunmaktadır.
  • Ziyaretçiler, çocukluklarına dair hatıraları canlandırma fırsatı bulurlar.
Bursa Oyuncak Müzesi, hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunmaktadır. Eski oyuncakları keşfetmek ve nostaljik bir yolculuğa çıkmak isteyen herkesi müzeyi ziyaret etmeye davet ediyoruz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Bursa Nilüfer Bursa Oyuncak Müzesi Yorumlar - 1

user252892

Bursa Oyuncak Müzesi, çocukluğumuza nostaljik bir yolculuk yapmamızı sağlayan harika bir müze. Burada sergilenen oyuncaklar hem eski zamanlara dönüş yapmamızı sağlıyor hem de o dönemin kültürünü ve yaşam tarzını keşfetmemize yardımcı oluyor. Müzenin düzeni ve temizliği de oldukça başarılı. Kesinlikle herkesin ziyaret etmesi gereken bir yer.

28 Temmuz 2024
samet kurt

samet kurt

Bursa mızın ilk ve tek oyuncak müzesi beni ve oğlumu çok etkiledi, birlıkte zamana yolculuk yaptık. Benım, babamın, dedelerimin oynadıgı oyuncakları oğluma göstermek ve anlatmak çok keyifliydi.Büyük emek ve özenle hizmete sunulmuş bu özel müzeyi çocuk yaslı demeden gezebilirsiniz.Kafeteryası da zaman gecirmek için çok güzel. Hediye likler de çok ilgi çekici.Bir gününüz ayırıp ailenizle harika bir aktivite planlayabilirsiniz.Emeği geçenleri tebrik ederim 👏👏👏

2023:10:28 07:20:05
Merve Bal

Merve Bal

Hem çocuk hem yetişkinler için harika bir müze gerçekten ciddi bir emek. Zeynep Hanım'ın rehberliğinde çok keyifli bir deneyim oldu bizim için ailece

2023:10:22 13:32:50
Hüseyin Ocağışen

Hüseyin Ocağışen

Gerçekten beklentilerimin üstünde ve binlerce farklı oyuncağın olduğu müzede beni etkileyen çok fazla oyuncak oldu. Çocukluğumda sahip olabildiğim oyuncakları gördüğümde keyiflendim, sahip olamadıklarımı gördüğümüzde bir parça hüzünlendim. Kendi dönemimizin bile öncesi, babalarımızın, belki dedelerimizin oynadığı oyuncakları tanıma fırsatı buldum. Sadece ülkemiz mi, birkaç neslin çocuklarının Almanya’da, Japonya’da birçok ülkede hangi oyuncaklarla oynadığını görme fırsatı buldum. Böyle bir müzenin “Bursa Oyuncak Müzesi” olması, Bursa’mız için, ülkemiz için bir gurur kaynağı. Çünkü yakın zamanda uluslararası öneme sahip bir müzeye dönüşeceğinden kuşkum yok. İnanıyorum ki, Bursa' da görülecek yerler, gezilecek yerler arandığında ilk sıralarda olacak bir mekan. Bu nedenle önemli bir tarihsel sürecin daha ilk günlerinde görme şansı elde ettiğim için tarihe tanıklık ettiğimi düşünüyorum. Uluslararası düzeyde bir oyuncak müzesini Bursa’ya kazandırdıkları için yürekten tebrik ederim. Nilüfer’imize, Bursa’mıza, Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Emeğinize sağlık.

2023:10:12 15:28:02
Selin Saraç

Selin Saraç

Küçük gibi dursada 3katli mütevazı bir müze etkisi nlik yapılabilecek alan mevcut

2023:12:06 23:30:15
mustafa erdogmus

mustafa erdogmus

müze Türkiye ve dünya oyuncakları ile sizi bir tarih yolculuğuna çıkartıyor..sadece çocukların değil yetişkinlerin de görmesi gereken bir yer..koleksiyon sahibi beyefendi kalabalığa rağmen bizlerle ilgilendi ve oyuncakları tek tek anlattı..harika bir deneyimdi ..çocuklar için atölyeler de mevcut..muhakkak gidin..muhtemelen tekrar tekrar gideceksiniz..

2023:12:02 15:11:33

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi Kapalı
  • Salı 10:00–20:00
  • Çarşamba 10:00–20:00
  • Perşembe 10:00–20:00
  • Cuma 10:00–20:00
  • Cumartesi 10:00–20:00
  • Pazar 10:00–20:00

Bursa Nilüfer 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı