Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 28 Yorum Ekle

Burdur Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi

Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi, Burdur şehrinde yer alan ve ziyaretçilere tarihi ve kültürel bir deneyim sunan bir müzedir. Müze, geleneksel Burdur evlerinin özelliklerini yansıtan taş yapılarıyla dikkat çekmektedir. Ziyaretçiler, müzede sergilenen etnografik eserler aracılığıyla Burdur'un tarihini ve kültürünü keşfetme fırsatı bulurlar.

Müze, ziyaretçilere ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Müzenin açık olduğu gün ve saatler hakkında bilgi almak için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Fiyat Politikası:

  • Giriş ücretsizdir.

İşletmenin Önemli Özellikleri:

  • Geleneksel Burdur evlerinin özelliklerini yansıtan taş yapıları
  • Etnografik eserlerin sergilenmesi
  • Ücretsiz ziyaret imkanı
Burdur Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi, ziyaretçilere tarihi ve kültürel bir deneyim sunarken ücretsiz olarak hizmet vermesiyle de dikkat çekmektedir. Burdur'u ziyaret eden herkesin bu müzeyi keşfetmesini öneriyoruz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Burdur Merkez Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi Yorumlar - 1

user246945

Burdur Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi, tarihi dokusu ve etkileyici mimarisiyle beni büyüledi. Müzede sergilenen eserlerin büyük bir özenle korunduğunu ve ziyaretçilere detaylı bilgi verildiğini görmek beni çok memnun etti. Ayrıca, müzenin içindeki atmosfer de oldukça sakin ve huzurlu. Burdur'un kültürel mirasını keşfetmek isteyen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Kesinlikle tavsiye ederim.

19 Temmuz 2024
Hayat Takıl Bana /Özlem Ayral

Hayat Takıl Bana /Özlem Ayral

Görülmeye değer 17.yy Osmanlı sivil mimarisine güzel örneklerden. Altın varak süslemeler, ahşap çakma tekniğinde tavan, vitray pencereleri, kalem işi boyamaları ile çok güzel bir mimari ile karşılaşıyorsunuz. Alt katta kafeterya bölümü oldukça ucuz. Bir çay bir kahveye 9 lira ödedim.(09.11.2021) Hem bir şeyler atıştırıp, çiftlik ürünlerinden alışveriş yapıp, aynı zamanda zamanda yolculuk yapabilirsiniz.

2021:12:10 22:20:14
Tahirhan YILDIZOGLU

Tahirhan YILDIZOGLU

Çok iyi korunmuş bir eski Türk evi. Mimarisi çok güzel. Avlusunda kafe de bulunuyor. Burdur gezinizde mutlaka uğrayın derim.

2022:11:12 16:11:09
Feridun Yonluk

Feridun Yonluk

Burdur da görülmesi ve temiz hoş kahvaltı yapılabilmesi için güzel bir yer. Ancak tanıtımı turizm bürosu veya belediye tarafından yeterli yapılmamış. Tatil günü olmasına rağmen yakınındaki turistik bir konak kilitliydi. Sorduk yakın esnaf ilgililerin ilgisizliğinden şikayetçi idi. İlgisizlik bariz olarak görülüyordu da. Burdur'a yazık olduğu düşüncesindeyim. O bölge Bir safranbolu olabilir bence..Bu arada Taş Oda Konağını çalıştıran kişiler işlerinin ehli tebrikler.

2019:11:01 17:15:48
ömer kalfa

ömer kalfa

4 yıldır bu şehirde yaşiyorum. Ara ara sorardım ya burdur neden il diye. Sonra da derdim ki neden olmasın. Bütün iller illa ki 250 300 bin nüfuslu mu olacak? Bu da küçük şehir olsun. Severim de hem küçük şehirleri. Trafik derdi falan olmaz. Hem 80000 nüfusa yeni ulaştı daha. Neyse derken artık düzenli boş vakitlerim oldu ve burduru baştan sona gezmeye karar verdim. Gezmeyi severim. Zaten 7. Seviyede bir yerel rehberim. Yani az denmeyecek sayıda yer gezdim gördüm. Ve gezdikten sonra anladım ki Burdur il olacak bir yer değil. Ya arkadaş bir ilde hiç mi bir yer bir şey olmaz? yok. Önce merkezden başladım gezmeye. 1 günde biter mi bir il merkezi? Burdur bitti. Hem de yaya gittim her yere öyle araçla falan da değil. Merkezde öyle gezip görebileceğiniz bir kaç konak var. Onların bazısı da çoğu zaman kapalı. Burdur merkezde görebileceğiniz yerler taşoda ve bakibey konakları, iki tane müze, yeşiltepe, göl tarafı, serenler tepesi, mısırlılar ve piribaşılar evleri, ulu cami, saat kulesi ve onlara yakın kümelenmiş eski evler. Merkez bu kadar.Taşoda konağı müzesi ise burdur merkez köprübaşından yukarı çıkarken ticaret lisesi karşısındaki ara sokakta bulunuyor. Mekanı mehmet akif ersoy üniversitesi işletiyor. Zaten restorasyonunu da üniversite yapmış. İçerisinde 100 yıllık eşyalar var. Otantik bir mekan. Girişi ve gezmesi öyle ücretli değil. Kahvaltı servisi var. Serpmesi 21 tl. Ben yemedim. Standart kahvaltı tabağı her yerden öğrenci için 14, yetişkinler için 19 tl. Standart kahvaltı tabağı bana fiyatına göre zayıf geldi. Resmini attım. Burdur merkezde az sayıdaki tarihi yerlerden ilk akla geleni.

2018:10:19 14:29:25
Adem

Adem

güzel otantik bir mekan dolap süslemelerinin renkleri harika Cay cebileceğiniz bir mekan WC var. giriş ücretsiz.

2021:08:05 12:32:08

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı