Hazreti Şeyh Fettullah Türbesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 13 Yorum Ekle

Hazreti Şeyh Fettullah Türbesi Bitlis

Hazreti Şeyh Fettullah Türbesi, Bitlis şehrinde bulunan tarihi bir yapıdır. Türbe, Hazreti Şeyh Fettullah'a adanmış olup ziyaretçilere manevi bir atmosfer sunmaktadır.

Tarihçe

Hazreti Şeyh Fettullah Türbesi, Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Türbenin yapım amacı, Hazreti Şeyh Fettullah'ın manevi mirasını korumak ve ziyaretçilere hizmet etmektir.

Hizmetler

  • Ziyaretçilere rehberlik hizmeti sunulmaktadır.
  • Türbe içinde dua ve ibadet imkanı bulunmaktadır.
  • Ziyaretçilere çay ve ikramlar yapılmaktadır.

Fiyat Politikası

Ziyaret Hazreti Şeyh Fettullah Türbesi'ni ziyaret etmek ücretsizdir. Ancak, bağış kabul edilmektedir.

Hazreti Şeyh Fettullah Türbesi, manevi bir atmosfere sahip tarihi bir yapıdır. Ziyaretçiler burada huzur bulabilir ve dua edebilirler. Türbenin tarihi ve manevi önemi, ziyaret edilmesi için önemli bir sebeptir.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Bitlis Merkez Hazreti Şeyh Fettullah Türbesi Yorumlar - 1

user223782

Bitlis Hazreti Şeyh Fettullah Türbesi Camii, tarihi ve mimari açıdan oldukça etkileyici bir yapıya sahip. Caminin içinde bulunan türbe, ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunuyor. Ayrıca çevresindeki doğal güzelliklerle de dikkat çekiyor. Ancak bakım ve temizlik konusunda daha özenli olunması gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak güzel bir deneyim yaşadım.

25 Haziran 2024
Gerima

Gerima

Nakşibendi silsilesinin en değerli mürşidi Kamillerindendir hocamız. 1899 yılında vefat etmiş. Allah razı olsun olsun. Bizi şefaatine dahil eylesin. Türbesi Bitlis merkezine 10km uzağında. Kayaların oyuklarının içinde sanki, konumu çok güzel. Manevi Huzur için mutlaka gidip görmeniz gerekir. Dualarınıza bizide katın.

2022:11:23 15:18:35
eyyüp islamoglu

eyyüp islamoglu

İsmi Fethullah olmasına rağmen Verkanisi (v. 1899) diye meşhur olmuştur. Babası Şeyh Musa el- Mardini’dir. Siirt’in Minar (Dilektepe) Nahiyesi’ne bağlı Verkanis köyünde dünyaya gelir. Nesebi Hz. Ömer’e kadar dayanır. Onun için aşiretlerine “Ömeri” denir. İki defa evlenmiştir. Sekiz evladı vardır. Bunların beşi erkek üçü kızdır. Oğulları Şeyh Alauddin, Şeyh Cüneyt, Şeyh Ma’ruf, Şeyh Kutbeddin, Şeyh Bahauddin’dir.Fethullah-ı Verkanisi, medreseye giderek zamanın usulüne göre ilim tahsil eder. Önceleri Şeyh Muhammed Fersafi’nin yanında bulunur, daha sonra Seyda’nın yanına gitmek istediğini mürşidlerine danışır. Onlar da buna sıcak bakarlar ve Seyda’ya gönderirler. Fethullah Verkanisi ilim tahsiline erken yaşlarda başlamıştır . Varlıklı bir aileye mensup olmasına rağmen ticarete değil, ilme meyleder. Son derece zeki ve azimli bir talebedir. Medrese tahsilini tamamladıktan sonra aldığı icazetle genç bir müderris olarak Muş’un Bulanık ilçesine bağlı, şimdiki adı Esenlik olan Abri köyünün medresesine tayin edilir. Bir süre Abiri köyünde bulunan büyük medresenin müderrisi olarak vazife yapar. Bir mürşid-i kamile bağlanma arzusuyla arayış içine girer. Beklediği işaret, Şeyh Muhammed Küfrevî Hazretlerini ziyarette, onun bir sohbeti esnasında gelir. Şeyhi dinlerken birden bir istiğrak hali ile gözleri kapanmış, kendinden geçmiştir. Uykuyla uyanıklık arasında kıyametin koptuğunu, insanların dehşet içinde oradan oraya koşuştuklarını görür. Şeyh Küfrevî o kargaşa içinde elinden tutmuş, kendisine cennete giden yolu tarif etmektedir. Gözlerini açınca bunun manevi bir hal yahut rüya olduğunu anlar. Bu sırada Küfrevî hazretleri ona döner, hiçbir şey sormadan, “Abdurrahman Tagi’ye git!”, diye buyurur. “Abdurrahman Tagi’ye git ve gördüklerini ona anlat!” Fethullah Verkanisi Abdurrahman Tagi hazretlerinin huzuruna gelerek ona tabi olur.

2021:10:12 12:49:19
Naz Er

Naz Er

Allah yolunda kim varsa yanına uğrayıp bir hayır duasını almalı.. Rabbim iyilerle haşretsin inşallah bizleri, mübareğin yanına gittiğinizde hissediyorsunuz o güzel havayı.. yolunuz düşerse ziyaret etmeden geçmeyin..

2022:07:07 20:19:37
Koray Atabey

Koray Atabey

Sadaat-ı kiram büyüklerinden olan mübarek zat-ı ziyaret için alt sokağı kullanırsanız tam giriş kapısının önüne varıyorsunuz lakin konum üst sokaktan giriş gösteriyor ve muzdarip olunacak şekilde zorluklar oluşuyor. Kısaca üst sokaktan giriş yok. Alt sokaktan kapısına kadar araçla rahatlıkla girilebiliyor

2021:11:16 21:42:14
isa aldeniz

isa aldeniz

Çok güzel mübarek bir yerdir. Yani başında klasik usulde ders veren bir Kur'an kursu bulunmakta.

2022:09:19 06:38:08

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Bitlis Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı