Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 26 Yorum Ekle

Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı Bilecik

Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı, Bilecik şehrinde tarihi bir yapıdır. Osmanlı döneminde inşa edilen bu kervansaray, konaklama ve dinlenme hizmetleri sunmaktadır. Misafirlerine geleneksel Türk misafirperverliği ile hizmet veren bu tesis, tarihi atmosferiyle de dikkat çekmektedir.

Tarihçe

Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı, 17. yüzyılda Osmanlı Sadrazamı Köprülü Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. O dönemde kervansaraylar, ticaret yolları üzerinde konaklama ve dinlenme ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilirdi. Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı da bu amaçla yapılmış ve zaman içinde restore edilerek günümüze kadar gelmiştir.

Fiyat Politikası

  • Odaların fiyatları konaklama süresine ve oda tipine göre değişmektedir.
  • Kahvaltı ve akşam yemeği ücretleri ayrı olarak alınmaktadır.
  • Özel etkinlikler ve toplantılar için fiyatlandırma farklılık gösterebilir.

Önemli Özellikler

  • Tarihi bir yapıda konaklama imkanı sunması
  • Geleneksel Türk mutfağından lezzetler sunması
  • Merkezi konumuyla çevredeki tarihi ve turistik yerlere kolay erişim sağlaması
Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı, tarihi bir atmosferde konaklamak isteyen misafirler için ideal bir seçenektir. Geleneksel Türk misafirperverliğini yaşamak ve tarihi dokuya tanıklık etmek isteyen herkesi bekliyoruz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Bilecik Merkez Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı Yorumlar - 1

user211949

Bilecik Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı, tarihi dokusu ve mimarisiyle oldukça etkileyici bir yapıya sahip. İçerisinde bulunan restoran ve hediyelik eşya dükkanlarıyla da ziyaretçilere keyifli bir alışveriş deneyimi sunuyor. Ancak bakım ve temizlik konusunda daha özenli olunması gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak güzel bir atmosfere sahip olan kervansarayı, tarihe ilgi duyan herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer.

15 Haziran 2024
Mehmet Celebi

Mehmet Celebi

Burası dışı iyi ancak içi kötü restore edilen bir kervansaray. Müze olarak değerlendirmek yerine düğün salonu yapmayı tercih etmişler. Haliyle de kapalı ve ziyaret edilemiyor. Kapının önüne gelip içini görebilirsiniz. Moral bozmak için birebir.

2024:01:10 16:25:15
RIZA 06

RIZA 06

Beğendiğim bir yerdi. Güzel ülkemde görmeye alışık olmadığım kadar temizdi. İlgilenenlerden Allah razı olsun.

2023:07:30 02:30:10
Ömer Serez

Ömer Serez

Düğün salonu olarak kullanıldığı için kapalı. Sadece dışarıdan ziyaret edebiliyorsunuz.

2024:01:21 19:44:58
Ceyna Tuna

Ceyna Tuna

Çok güzel mimarisi olan bir yapı ama bu kadar atıl durumda olması ve kullanılmıyor oluşu beni üzdü. Kapısında kocaman kilit... Yapabileceğiniz tek şey etrafında dolaşmak. Yazık. Değerlendirilmesi ve ziyarete açılması gerekir.

2023:10:13 15:06:43
Metin KARAKAYA

Metin KARAKAYA

Bence tam anlamı ile değerlendirilemeyen bir Yer tarihi dokusu kaybolmuş. Yol kenarın da aslında ulaşımı kolay fakat beklentimi karşılamadı. Gelirseniz eğer Bence yanındaki cami görülmesi gerekir.

2022:02:06 07:40:26

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı