Korgan Köprüsü

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 10 Yorum Ekle

Korgan Köprüsü Bayburt

Korgan Köprüsü, Bayburt ilinde bulunan tarihi bir köprüdür. Köprü, 15. yüzyılda yapılmış olup, Osmanlı dönemine ait bir eserdir. Taş işçiliği ve mimarisiyle dikkat çeken köprü, tarihi ve kültürel bir miras olarak önem taşımaktadır.

Korgan Köprüsü, ziyaretçilere ücretsiz olarak açıktır. Köprü, tarihi dokusunu koruyarak ziyaretçilere açık hava etkinlikleri için de kullanılabilmektedir.

  • Tarihi Osmanlı dönemine ait bir köprü
  • Taş işçiliği ve mimarisiyle dikkat çeken bir eser
  • Ücretsiz ziyaret imkanı
Korgan Köprüsü, tarihi ve kültürel bir miras olmasıyla ziyaretçiler için önemli bir turistik noktadır. Osmanlı dönemine ait bu köprü, Bayburt'un tarihi ve kültürel dokusunu keşfetmek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Bayburt Merkez Korgan Köprüsü Yorumlar - 1

user204804

Bayburt Korgan Köprüsü, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen bir turistik yerdir. Köprünün mimarisi ve çevresindeki manzara gerçekten etkileyicidir. Burada yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek oldukça keyifli olacaktır. Ayrıca köprünün tarihi hakkında bilgi almak da oldukça ilginç olacaktır. Kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

10 Haziran 2024
hasan ünalan

hasan ünalan

Tarihi olarak çok güzel bir eser ilginiz varsa . Araba ile köprü üzerinden geçilebiliyor yan tarafında kamelya piknik alanı var . Malesef fotoğraflarda da görüldüğü üzere piknik alanı ve su çok bakımsız. Köprü göz kamaştırıyor ancak çevre insanı bir tık huzursuz ediyor . Piknik için burayı tercih etmem sadece bir kere gelip Tarihi güzellik görülmeye değer. Hiçbir ücret yok harita konumu doğru yollar biraz kötü.

2023:07:22 19:02:54
faruk çelik

faruk çelik

aniden 50 cm olan su 2.5 metre oluyor kurtarmasak çocuklar boğulacakti insan bi tabela koyar böyle tarihi bir yeri bu kadar bakımsız bırakan belediye ne iş yapiyor merak ediyorum heryer pislik içinde ve piknik parkını hiç demiyorum bile berbat.

2023:08:06 17:50:04
Buğrahan Nişancı

Buğrahan Nişancı

Harika tarihi bir yer. Ziyaret edilmeli ücret yok istediğiniz zaman gidip görebilirmisiniz ben gittim piknik masalarıda var gerçekten güzel yer olmuş konumu doğru

2023:12:31 06:41:52
Ömer Zomp

Ömer Zomp

Google navigasyona korgan köprüsü girdiğinizde sizi başka yere yönlendiriyor. Öncelikle bunu navigasyonla yol bulanlar için belirtmeliyim. Korgan köprüsü tarihi bir köprü. Selçuklu döneminden kalma. Köprü yanında aile piknik alanı var. Yani bu ziyaretinizde hem tarihi bir eseri görüp hem mangalınızı yakabilirsiniz ve yanı başından akan derede ayrı keyif. Olumsuz yanları ise piknik alanı kaderine terk edilmiş. Sezon çoktan açılmış fakat akşar belediyesi ne bir ot temizliği ne bir bakım yapmış. Tuvalet ve çocuk parkı çok bakımsız. Kamelyalar var. Çeşme yok. Akan derenin temiz olmayan suyu dışında etrafta su yok. İlgi gösterilirse çok daha güzel bir yer olacaktır

2018:06:30 17:25:58
engin musa aslan

engin musa aslan

Bayburtta gizli kalmış bir güzellik bayburtlu değilseniz bulması biraz zor .gümüşhane tarafından gekiyorsanız aksar köyünü geçtiniz mi bir kaç km ötede yolun alt tarafında kalıyor..köprü güzel ve hemen yanında piknik yapmak için ıssız bir park var .

2022:04:19 18:41:29

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Bayburt Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı