Bizim Köy Müze Hareketli Etnoğrafya Galerisi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 34 Yorum Ekle

Balıkesir Bizim Köy Müze Hareketli Etnoğrafya Galerisi

İşletme, Balıkesir şehrinde bulunan Bizim Köy Müze Hareketli Etnoğrafya Galerisi, ziyaretçilere etnografik eserler ve kültürel mirasları tanıtmayı amaçlayan bir müzedir. Müze, geleneksel köy yaşamını ve el sanatlarını sergileyerek ziyaretçilere nostaljik bir deneyim sunmaktadır.

Tarihçe

Bizim Köy Müze Hareketli Etnoğrafya Galerisi, 2005 yılında açılmış olup, o günden bu yana ziyaretçilerine kültürel bir yolculuk sunmaktadır. Müze, köy yaşamının izlerini taşıyan eserlerle dolu bir atmosfere sahiptir.

Fiyat Politikası

  • Giriş ücreti: Yetişkinler için 20 TL, öğrenciler için 10 TL
  • Rehberli tur ücreti: Gruplar için 50 TL

Önemli Özellikler

  • Etnografik eserlerin yanı sıra el sanatları sergisi
  • Hareketli etnografya galerisi deneyimi
  • Kültürel etkinliklere ev sahipliği yapma imkanı
Balıkesir Bizim Köy Müze Hareketli Etnoğrafya Galerisi, ziyaretçilere geçmişten günümüze uzanan bir kültürel yolculuk sunarak farklı bir deneyim yaşatmaktadır. Etnografik eserlerin yanı sıra el sanatları sergisi ve kültürel etkinliklerle dolu bir müze deneyimi için tercih edilmelidir.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Balıkesir Burhaniye Bizim Köy Müze Hareketli Etnoğrafya Galerisi Yorumlar - 1

user178449

Balıkesir Bizim Köy Müze Hareketli Etnoğrafya Galerisi, köy yaşamını ve geleneklerini yansıtan harika bir müze. Etnoğrafik eserlerin yanı sıra hareketli figürlerle canlandırılmış sahneler de oldukça ilgi çekici. Müzenin içinde gezinirken adeta köy atmosferini hissediyorsunuz. Çalışanların ilgisi de oldukça memnuniyet verici. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yer.

21 Mayıs 2024
Shila Chinisaz

Shila Chinisaz

Yer güzel ve anlamlı ileriye dönük yeni nesile geçmişteki araç, gereç ve halkın yaşam stilini gösteriyor fakat bakımsız

2023:07:24 13:23:07
Murat Atb

Murat Atb

Gömeç'i geçtikten sonra Burhaniye ve Çanakkale istikametinde giderken sağ tarafta. Büyük bir alana kurulmuş pek çok doğal malzeme kullanılarak yapılmış masalar ayrıca içerisinde Etnografya müzesi gezmenizi tavsiye ederim. Biz kahvaltıya geldik, kahvaltısı güzel ve çeşitli. Açık ve kapalı oturma alanı mevcut. Asırlık zeytin ağaçlarını görebilirsiniz. Düğün vs işleriniz olursa çimenler üzeride açık kır düğünü için ideal bir yer.

2022:04:17 10:46:14
Büşra Tüfekçi

Büşra Tüfekçi

Ben çok beğendim çok değişik ve güzel bir yer akşam gittik 10 gibi kapalıydı normalde ama ilgililer börek sarıyordu bizim için açtılar sagolsunlar.biraz soğuk insanlar.ama herkes de sıcak kanlı olacak diye bişey yok bence.icerde eskileri hatırlatan anımsatan canlı heykeller var.bebegini uyutan anne , beşiğine koymuş ninni söylüyor.okuzleri süren bı adam var.hali dokuyan kadınlar yün ayiklayan kadın var,tereyağı yapan bir kadın heykeli var değirmende bir adam, Kur'an-ı Kerim okuyan bir adam var.hayvanlarda var ama onlardan bir iki tanesi hareketli gerisi yerde yatıyor.ama canlıya yakın gene güzel yapılmış, dizayn edilmiş.gitmenizi tavsiye ederim.

2022:07:28 21:34:55
murat pekcan

murat pekcan

Bu yıldızları verilen emeğe ve bizi yönlendiren yaşlı amcanın kibarligina veriyor ve gerçekten müze kavramından uzak kişisel koleksiyon babainda olan bu yeri (müze demek imkansız) özellikle hemde para vererek görmeye gerek yok diyorum yinede büyük bir emek harcanmış

2022:10:30 17:04:18
Zeynep Zahide Çitli

Zeynep Zahide Çitli

İzmir/Çanakkale yolu üzerinde, Burhaniye'de bulunan nezih bir mekan...Hem kahvaltı, hem de müze olması, bizim gibi kahvaltı ve de müze severler için elzemdir...Serpme kahvaltıyı evim haricinde yemeyi sevmeyen biri olarak, buranın kahvaltısını çok beğendim, zirâ ürünler taze ve lezzetliydi ki olması gereken...Yoldan geçerken ya da hususi olarak gidilebilecek bir mekan, tavsiye ederim...Bu arada, çok tatlış bir mescidi var, ilgilenmek isteyenlere...

2022:08:12 00:30:26

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 08:00–00:00
  • Salı 08:00–00:00
  • Çarşamba 08:00–00:00
  • Perşembe 08:00–00:00
  • Cuma 08:00–00:00
  • Cumartesi 08:00–00:00
  • Pazar 08:00–00:00

Balıkesir Burhaniye 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı