Karesi Atatürk Evi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 28 Yorum Ekle

Balıkesir Karesi Atatürk Evi

Karesi Atatürk Evi, Balıkesir şehrinde bulunan tarihi bir yapıdır. Bu ev, Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e geldiği zamanlarda konakladığı ve ziyaret ettiği bir mekandır. Atatürk'ün Balıkesir'e olan önemini ve bağını yansıtan bu ev, ziyaretçilere tarihi bir atmosfer sunmaktadır.

Atatürk Evi, ziyaretçilere ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Bu sayede herkesin Atatürk'ün izlerini takip edebilmesi ve tarihi bir deneyim yaşayabilmesi amaçlanmaktadır.

Fiyat Politikası:

  • Giriş ücretsizdir.

Önemli Özellikler:

  • Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir ziyaretlerini yansıtan tarihi bir yapı.
  • Ücretsiz ziyaret imkanı sunması.
  • Atatürk'ün yaşadığı döneme ait eşyaların sergilenmesi.
Karesi Atatürk Evi, Balıkesir'i ziyaret eden herkesin mutlaka görmesi gereken bir tarihi mekandır. Atatürk'ün izlerini takip etmek ve onun Balıkesir'e olan bağını hissetmek için bu evi ziyaret etmelisiniz. Üstelik ücretsiz olarak bu tarihi deneyimi yaşayabilirsiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Balıkesir Karesi Karesi Atatürk Evi Yorumlar - 1

user178407

Balıkesir Karesi Atatürk Evi Müze, Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'de kaldığı evin restore edilerek müzeye dönüştürülmüş hali. Evin tarihi dokusunun korunması ve Atatürk'ün yaşadığı döneme ait eşyaların sergilenmesi oldukça etkileyici. Müze içinde gezinirken tarihe tanıklık etmek ve Atatürk'ün hayatına dair bilgiler edinmek mümkün. Ancak, müzenin daha interaktif ve bilgilendirici olabileceğini düşünüyorum. Genel olarak keyifli bir ziyaret oldu. Puan : 4

21 Mayıs 2024
Hüseyin Taşatan

Hüseyin Taşatan

Balıkesir'de gelince mutlaka gezilmesi, bilgi alınması gereken özel bir yer. Karesi Belediyesi çalışanlarına ve özellikle Başkanımız Sayın Dinçer Orkan'a teşekkür ederim. Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evin birebir aynısı inşa edilerek başlamış proje. Çevre düzenlemesi aslanlı yol ile başlamış. Çiçekli bahçesi, havuzları görselliği zenginleştirmiş. Üst kattan ziyarete başlıyorsunuz. Mutlaka belirteyim bilet, ücret vs yok. Otopark dahil tamamen ücretsiz. İçeride ilk Ulu Önderin silikondan yapılmış bir heykeli karşılıyor sizi. Evin içinde hem gerçek hem dijital pek çok tanıtım ürünü mevcut. Çanakkale'de şehit olan Balıkesirliler'in künyelerinden oluşturulan Çanakkale resmi görülmeye değer. Latife Hanım'ın Atatürk ile ziyaretinde oturduğu sandalye ve ziyaretin fotoğraf ve ballkondaki Zübeyde Hanım'ın heykelini görünce duygulanmamak mümkün değil. Görevliler oldukça ilgili ve bilgili. Gösterdikleri alakadan dolayı teşekkür ederim.

2023:11:16 21:24:52
ebru Gulfirat

ebru Gulfirat

muhteşem bir yer, özenle titizlikle hazırlanmış, oradaki arkadaslar her kati ayrı ayrı tanitiyor, anlatiyor, Atatürk'ün yaşadığı yillara, kurtuluş savaşına, Balıkesir'i ziyaretlerine kadar herşeyi ogreniyorsunuz, Atatürk'ün videosunda O'nu izleyebiliyorsunuz, kisaca herkesin ziyaret etmesi gereken bir yer.

2023:12:24 12:52:29
Esme Yıldırım

Esme Yıldırım

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik'te bulunan evinin aynısı proje edilerek yapılmış. Müzeye giriş ücretsiz.İçerisinde: Atatürk ve Milli Mücadele ve Devrimleri, Atatürk ün Doğa Sevgisi, Atatürk ve Çocuk, Atatürk ün Balıkesir Ziyaretleri, Şehitler Anı Alanı, Zübeyde Hanım Anı Alanı, Son Kurşun Koleksiyonu Sergisi, Balıkesir ve Kuva-yi Milliye Odası, Gösterim Odası, Kütüphane ve Özçekim Odası gibi bölümler bulunmaktadır.Biz Balıkesir'e İstanbul'a gelirken yolda tesadüfen Atatürk Evi tabelası görünce yolumuzu buraya çevirdik. Iyikide çevirmişiz. Çok beğendik ve çok duygulandık.. İçerideki görevli arkadaşlar çok candan ve yardımseverler. Yolunuz oralara düşerse mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

2023:10:11 14:21:51
Erol AGEN

Erol AGEN

Karesi ATATÜRK Evini ziyaretimizden 2 hafta önce Atamızın SELANİK' teki orijinal evini de görme fırsatımız olmuştu...Yeniden Balıkesir'de birebir aynısını görerek Dejavu yaşamış olduk...Proje çok güzel düşünülmüş ve tasarlanmış, emeği geçenlere ve anlatımında görevli arkadaşlara sonsuz teşekkürler...👏👏☺️🇹🇷

2023:08:29 14:48:37
Polat

Polat

Ailecek gelip gezmenizi tavsiye ederim, bilmediğimiz bazı şeyler öğreniyoruz, hafta sonu güzel vakit geçirdik.Güler yüzlü görevli arkadaşlara çok teşekkür ederiz,

2023:08:13 16:40:55

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi Kapalı
  • Salı 09:00–17:00
  • Çarşamba 09:00–17:00
  • Perşembe 09:00–17:00
  • Cuma 09:00–17:00
  • Cumartesi 10:00–17:00
  • Pazar 10:00–17:00

Balıkesir Karesi 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı