Alaca Mescit

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 43 Yorum Ekle

Alaca Mescit Balıkesir

Alaca Mescit, Balıkesir şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup, şehrin önemli tarihi ve kültürel miraslarından biridir.

Cami, ibadet saatleri dışında ziyaretçilere de açıktır. Tarihi dokusu ve mimarisiyle dikkat çeken Alaca Mescit, ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunmaktadır.

  • Osmanlı dönemi mimarisine sahip
  • Tarihi ve kültürel bir miras
  • Ziyaretçilere açık
Alaca Mescit'i ziyaret etmek, Balıkesir'in tarihi ve kültürel dokusunu yakından tanımak için harika bir fırsattır. Caminin huzurlu atmosferinde ibadet edebilir veya sadece tarihi dokusunu keşfedebilirsiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Balıkesir Merkez Alaca Mescit Yorumlar - 1

user178158

Balıkesir Alaca Mescit Camii, tarihi dokusu ve mimarisiyle oldukça etkileyici bir yapıya sahip. Caminin içindeki detaylar ve süslemeler de oldukça dikkat çekici. Ayrıca çevresindeki tarihi dokularla birlikte şehrin atmosferine de uyum sağlıyor. Ancak bakım ve restorasyon gerektiren noktalar da bulunuyor. Genel olarak tarihi ve estetik açıdan oldukça önemli bir yapı olduğunu söyleyebilirim.

21 Mayıs 2024
Olcay Özfırat

Olcay Özfırat

Milli mücadele için önemli yerlerden bir tanesidir. O sebeple kendisi küçük olsa da tarihi önemi büyüktür. Burada silahlı mücadele kararının verildiği tarih Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a varışı ile aynı tarihe gelmektedir.

2023:04:30 21:49:22
Levent Kayisoglu

Levent Kayisoglu

🇹🇷 VATAN İÇİN MÜCADELE İBADETTİR 🇹🇷19 Mayıs 1919 günü Balıkesirliler bu mescitte toplanarak silahlı mücadeleye karar vermişlerdir. Kuvvai Milliyenin Balıkesir ayağı kurulmuş oldu. Şehitlerimize ve gazilerimize ulu Tanrım rahmeti ile muamele etsin.

2023:05:02 14:12:51
Zikri Mutlu

Zikri Mutlu

Küçük ama tarihi bakımdan önemli bir cami.Camiyi kesin olmamakla birlikte Zağnos Paşanın eşi Sitti Nefise Hatun ve oğullarının yaptırdığı tahmin edilmektedir.Tarihi açıdan ikinci önemi ise batı anadoluda Yunan işgalinin başlaması ile birlikte Balıkesir reddi ilhak cemiyetin bu camide toplanıp örgütlenmesidir.Açıkçası bu Balıkesir gezimizde buradaki kuvayi milliye örgütlenmesinden çok etkilendim.Burada 16 ay askerlik yapmama rağmen Balıkesirin bu özelliğini hiç öğrenmemişim. İsmini hiç bilmediğimiz sıradan kişilerin hayatlarını ortaya koyarak vatan için çalışmaları çok etkileyici.Bize ne diyebilirlerdi, ne olacaksa olsun diyebilirlerdi, bekleyelim bakalım diyebilirlerdi, pek çok hayin gibi ben bilmem padişahımız şeyhülislam efendimiz bilir diyip yunana hoş geldiniz diyebilirlerdi.Ama demediler.Önce Vatan dediler.Hepsine helal olsun.Hepsinin ruhları şad olsun.

2022:07:04 18:12:56
Hüseyin Koçoğlu

Hüseyin Koçoğlu

Milli mücadelede önemi olan bir mescit

2023:11:11 17:21:25
Halil Ölmez

Halil Ölmez

Balıkesir'de kuva-i milliye ruhunun sembol noktalarından biri. Izmir'in işgali üzerine vatanperver Balıkesir ahalisi burada silahlı mücadele kararı almışlar. Caminin girişinde bir yazıtla bu durum betimlenmiş. Çevresinde oturulacak yerler de mevcut. Ziyaret edilmeli. Merkezi bir noktada.

2019:06:07 18:09:24

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Balıkesir Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı