Tralleis Antik Kenti Kazı Alanı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 27 Yorum Ekle

Tralleis Antik Kenti Kazı Alanı

Tralleis Antik Kenti, Aydın şehrinde bulunan tarihi bir kazı alanıdır. Bu antik kent, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunmaktadır.

Tarihçe

Tralleis Antik Kenti, Helenistik dönemde kurulmuş olup Roma İmparatorluğu döneminde de önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Kazı çalışmaları, antik kentin tarihi ve mimarisini gün yüzüne çıkarmak amacıyla devam etmektedir.

Fiyat Politikası

Giriş ücretleri oldukça uygun tutulmuştur ve öğrenci indirimleri de mevcuttur. Ayrıca rehber eşliğinde yapılan turlar için ekstra bir ücret talep edilmektedir.

Önemli Özellikler

  • Antik kentte bulunan tiyatro ve tapınaklar
  • Kazı alanında sergilenen arkeolojik buluntular
  • Manzarasıyla etkileyici bir atmosfer
Tralleis Antik Kenti, tarihe meraklı olan herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Burada geçmişin izlerini keşfederken aynı zamanda doğanın güzelliklerinin de tadını çıkarabilirsiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Aydın Efeler Tralleis Antik Kenti Kazı Alanı Yorumlar - 1

user166820

Aydın Tralleis Antik Kenti Kazı Alanı, tarihi ve arkeolojik değeri olan bir yerdir. Burada yapılan kazılar sayesinde geçmişe ait birçok eser gün yüzüne çıkarılmıştır. Antik kentte gezinti yapmak ve tarihi dokuyu hissetmek oldukça keyifli bir deneyimdir. Ayrıca burada yapılan düzenlemelerle turistlerin rahatça gezebilmesi sağlanmıştır. Tarihe ilgi duyan herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir.

13 Mayıs 2024
Veli YALÇIN

Veli YALÇIN

Aydın merkez Efeler ilçe merkezi Kemer Mahallesinde yer alan tek antik kent, kazılar devam ettiğinden dolayı ziyarete kapalıdır. Kazılar bittiğinde oldukça zengin bir tarih ortaya çıkacak gibi görünüyor. Görülmesi gereken bir antik kenttir.Keşke, geceleri ışıklandırılabilse...

2022:08:02 11:48:18
ömer kalfa

ömer kalfa

Türkiye'nin en güzel, en zengin yerlerinden biridir aydın. Tarihi çok eskilere dayanır. Kente hakim kemer mahallesinin en tepesinde şehre 10dkka mesafede bulunan Tralleis' in hemen güneybatısında bulunan höyükte kalkolitik çağdan yani yaklaşık 6 ile 7bin yıl öncesinden seramikler bulunmuştur. Tralleis kenti ise Tralleis olarak M.Ö. 6yy. dan itibaren bilinmeye başlanmıştır. Bu tarihte Lidyalıların elinde olan kent sonra Persler tarafından işgal edilmiş, sonrasında ise Makedonya imparatoru büyük İskender, Roma imparatorluğu, Bizans imparatorluğu, Anadolu Selçuklu devleti, Aydınoğulları beyliği ve Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Tralleis kente hakim bir tepededir. Bu da Tralleis e koruma sağlar. Zaten şuan Tralleis antik kentinin hemen dibinde de büyük bir askeri alay vardır. Tüm aydını buradan panoramik olarak görebilirsiniz. Ulaşımı gayet kolay, yolu asfalttır. Buraya dolmuş çıkmaz. Özel aracınızla gelmeniz gerekir. Şehir merkezine 10dkka mesafede olmasına rağmen tabelalar yetersizdir. Burası aslında bence bir açık hava müzesi olması gerekirken şuanda girişi ücretsiz bir örenyeri konumunda. Herhangi bir kazı yok. Aslında kazı yapılsa baya bir şey bulunabilir. Ama askeri alan olduğundan mıdır nedir yapılmıyor. Yıllardır hep aynı halde. Google haritalar uygulaması sizi doğrudan oraya çıkarıyor. Giriş çıkış saatleri ise Kasım Mart arası 8buçuk-17.00, yaz aylarında ise 8buçuk-18.00 arası. Yani böyle potansiyelli bir yerin böyle atıl vaziyette bırakılarak değerlendirilmemesine söylenecek söz de yok. Bu arada buranın hemen kuzeydoğusunda, yani Tralleis girişinin karşı yolunda ara yoldan girişte Tralleis yer altı şehir kazısı var. Ama nedense ne kazı yapılıyor ne de açık. Kapıları kilitli bir şekilde bekletiliyor. Tralleis görevlilerinden yerini öğrenip yaya bile gidebilirsiniz.

2019:01:25 17:48:22
Kaan Kocakoglu

Kaan Kocakoglu

Henüz kazı çalışmaları ve düzenleme devam ediyor. Maalesef çok iyi korunmamış ve ilgiye, gezenlerin saygı göstermesine ihtiyaç var, hala anlayabilmiş değilim neden tarihi eserlerin üzerine isim yazıp sert cisimlerle kazırlar? Umarım bu harika yapı en kısa zamanda hak ettiği değeri bulsun.

2019:07:24 07:43:24
Kadir AVCI

Kadir AVCI

Tralleis Antik kentini görmelisiniz, şehrin hemen üst tarafındaki bu tarihe şahit olun. Şubat 2021 de gezdim. Ulaşımı oldukça kolay. Aydın tarihi ile keşfedilmeyi bekliyor.Yorumu beğenmeyi unutmayın :):)İnstagram : @kadirimsifirbir

2021:02:14 20:46:52
Bora Baran

Bora Baran

Aydın merkeze en yakın görkemli bir şaheser olan Tralleis Antik Kentine geldiğinizde sizleri o dönemin atmosferi karşılıyor. Dönemin teknolojisiyle büyük blog taşların büyük bir ustalıkla kemerli yapıda devasa bir anıt haline getirilmesi tam bir şaheserdir. Kestane Dağları’nın güney yamacında yer alan Tralleis Antik Kenti, dünyanın en eski antik kentleri arasında. Pergamon Krallığı’na bağlı olan kentin günümüze ulaşan üç gözlü yapısı, antik çağda spor, eğitim ve kültürün en önemli yapısı olan Gymnasium‘a ait bir kalıntıdır. Bu muhteşem tarihi kenti mutlaka gezip görmenizi tavsiye ederim. :)

2020:06:03 20:04:11

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Aydın Efeler 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı