Şeytan Kalesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 39 Yorum Ekle

Şeytan Kalesi Ardahan

Şeytan Kalesi, Ardahan şehrinde bulunan tarihi bir kaledir. Kale, 10. yüzyılda inşa edilmiş olup, bölgenin tarihinde önemli bir yere sahiptir. Şeytan Kalesi, bölgenin savunma amaçlı kullanılan kalelerinden biridir ve günümüze kadar iyi bir şekilde korunmuştur.

Tarihçe

Şeytan Kalesi, Selçuklu döneminde inşa edilmiştir ve zaman içinde birçok farklı medeniyet tarafından kullanılmıştır. Osmanlı döneminde de önemli bir stratejik nokta olarak kullanılan kale, günümüzde ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Fiyat Politikası

Şeytan Kalesi'ni ziyaret etmek için belirli bir giriş ücreti alınmaktadır. Bu ücret, kaleyi koruma ve bakımı için kullanılmaktadır. Ayrıca rehberlik hizmeti de sunulmaktadır.

Önemli Özellikler

  • Tarihi bir kale olması
  • Stratejik konumu
  • Görkemli mimarisi
  • Doğal güzelliklere sahip çevresi
Şeytan Kalesi, Ardahan şehrinin tarihini ve kültürünü yakından tanımak isteyen herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir noktadır. Kale, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaktadır ve bölgenin önemli bir simgesidir.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Ardahan Çıldır Şeytan Kalesi Yorumlar - 1

user158764

Ardahan Şeytan Kalesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir atmosfere sahip. Kaleye tırmanırken muhteşem manzaralar eşliğinde doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Tarihi yapıyı gezerken kendinizi bir zaman yolculuğunda hissedebilirsiniz. Ancak kaleye ulaşım biraz zorlu olabilir, bu yüzden ziyaretçilerin hazırlıklı olmaları önemli. Genel olarak Ardahan Şeytan Kalesi, görülmeye değer bir turistik yer.

29 Nisan 2024
Sinan Altundağ

Sinan Altundağ

Kale gibi kale. Kesinlikle gidin.Adına yakışır bir kale. Konumu, doğası, çevresi, yolları ve dağların sarplığıyla tam bir kale. Üzerinden kaç bin yıl geçmesine rağmen hala ayakta. ( Konumundan dolayı ulaşılamaz olduğu için sağlam kalmış sanırım. Yoksa biz insanoğlu olarak burayı da mahvederdik.)Ardahan’ın Çıldır ilçesinin çıkışında derin bir vadinin içinde yer alıyor. Adeta ben buradayım, gel de beni gör dercesine. Yürüme yolu yapılmış. Aslında arabada gidebilir ama sanırım kayaların kaydığından ötürü girişe “araba ile gitmek yasaktır” yazmışlar. Yola belli bir yere kadar parke taşı döşenmiş. Ondan sonrasında da tek sıra halinde yürüyebilirsiniz. Biz de yürüyerek gittik. Doğanın özünün içimize çeke çeke . Altınızda derenin çağıltısı, etrafınızda kelebeklerin uçuşu ve yemyeşil bir doğa. Kaleye giriş ücretsiz. Kaleye çıkarken ve gezerken çok dikkat etmekte fayda var. Çünkü her yeri uçurum. Kalenin neresine bakarsanız derin vadiler var. Yanınıza giderken suyunuzu almayı da ihmal etmeyin. Derin vadilere karşı oturup, suyunuzu için. Hem gözünüz açılır hem de içiniz ferahlar. Ayrıca kalenin içinde sanırım derin bir su kuyusu var. İnsanoğlu olarak onun da içini çöp doldurmuşuz yuh bize. Keşke korumaya alınsa bu kale. Etrafına daha güvenlikli şekilde çevirme yapsalar. Bir de içindeki otları biçseler. Ne çok güzel olacak.

2023:08:12 13:21:45
Ersin Gümüş

Ersin Gümüş

Cocuklar ile gitmek için pek uygun bi yol değil, uçurum kenari patikadan yürümek zorundasiniz. Araba ile girmek akil işi değil, tek şerit yuruyus yolu var. Çok uzun bi yol yurumek zorundasiniz. Ama her seye rağmen değer arkadaş. Oturup izlemeye değer. Içine girip ust kisima kadar cikabilirsiniz. Ben bir kaç tane yilan gördum dikkat etmenizi tavsiye ederim. Yetiskinler olarak gelip. 3, 4 saat doya doya heyecan içinde vakit geçirebilirsiniz. Gitmeye değer.

2023:08:07 06:24:53
Ahmed KARAHAN

Ahmed KARAHAN

Yolun son 2-3 km tek araba gidecek şekilde, karşıdan arabaa gelirse gecemezsiniz. En sonda iki yerde dönme imkani var fakat baya zorlaniyorsunuz. Kale dışarıdan çok heybetli görünüyor.

2023:07:29 20:56:54
Kübra Sözer Demir

Kübra Sözer Demir

Araba bırakılan yerden sonra tahmini 2 km’lik bir yürüyüş yolu var 1.5 km’lik kısmı taş döşeli son 500 metresi patika yol patika yola girmeden de kaleyi uzaktan görebilirsiniz yanına kadar gitmek isterseniz gidiliyor yol biraz tehlikeli dikkatli olmak gerekiyor. Kale duvarlarına yazı yazmaları biraz üzücü inşallah tarihi eserlere daha çok değer verebiliriz. Manzarası muhteşem.

2023:06:27 06:00:26
halil dündar

halil dündar

Ardahan Çıldır yolu üzerinde tabela var. Köy içinden gidiliyor. Sonrası kaldırım taşıyla döşeli yürüyüş yolu yapılmış. Yakınına kadar herkes gidebilir. Tekerlekli sandalye ile gidilebilir. Kaleye çıkmak için kısa bir patika yürüyüşü gerekli ve gözüküyor zaten. Buralardan geçiyorsanız uğrayın güzel bir kale.Ardahan Çıldır minibüsü ile yolda inip hızlı bir yürüyüşle kaleyi görüp geri indiğiniz yere hızlı yürüyerek ardahana dönebilir siniz.

2023:04:04 13:56:08

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Ardahan Çıldır 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı