Kuğulu Park

(0 Yorum)
0
Görüntülenme - 32 Yorum Ekle

Ankara Çankaya Kuğulu Park Yorumlar - 0

Gölge Gezgin

Gölge Gezgin

Kuğulu Park:Ankara - Çankaya ilçesinin Kavaklıdere semtinde bulunan kuğularıyla ünlü parkıdır.Eski Kavaklıdere' nin dere yatağında bulunan park ve gölet, Vedat Dalokay' ın belediye başkanlığı (1973-77) döneminde yeniden düzenlenerek popüler hale gelir. Parkın adı, kurulduğu yıllarda Viyana Belediyesi tarafından hediye edilen beyaz kuğudan gelir.Parkta bulunan siyah kuğular Çin hükümetinin hediyesi olup Pekin' den gönderilmiştir.Günümüzde kuğular, kazlar ve ördeklerle birlikte 24 farklı kuş türü bulunur. Parkta yaşlı kavak ağaçları yanı sıra çınar, erguvan, alıç ve çeşitli çalı grupları vardır. Tarihi ve doğal güzelliği nedeniyle SİT alanı ilan edilmiştir. Parkın Tunalı Hilmi caddesi girişinde Bolu ve Zonguldak milletvekilliği yapmış Tunalı Hilmi Bey' in heykeli bulunur.

2024:01:11 21:15:28
Siraceddin Kaşgarlı

Siraceddin Kaşgarlı

Botanikten sonra Ankara'nın en güzel parklarından birisi. Evet oldukça küçük ancak inziva için harika bir seçenek. Sürekli yoğun olan parkta, aileler, sevgililer, gençler, arkadaşlar kol geziyor ve hepsi biricik öykülere sahip. Bir bankta oturup, bu farklı grupları incelemek ve müzik dinlemek bile başlı başına bir eğlence ve dinlenme hali.

2023:12:10 16:03:14
ÖNDER ERGİN

ÖNDER ERGİN

Ankara'nın sembol parklarından biri. Kalabalığın içinde bir vadi gibi adeta. Biraz ufak buldum ben. Daha geniş yeşil alan ve ağaçların olacağını düşünmüştüm. Ama kuğular güzel. Anladığım kadarıyla Ankaralılar için özel bir yere sahip.

2023:12:08 19:12:45
Gamze Elgin SATIR

Gamze Elgin SATIR

Şehrin içinde, en kalabalığında, en merkezinde nefes alabilmek için harika bir park. Adeta huzur veriyor. Yeşilliği, kuğuları, kuşları, çocuk parkı, bol sayıda banklar son derece güzel. İçerisinde çay bahçesi kıvamında ama aynı zamanda yemek de olan bir yer mevcut. Ama bşz tok olduğumuz için oturamadık. Ama gelen pide kokuları son derece iyidi☺️

2023:11:21 21:06:43
Gezgiç

Gezgiç

Tarih 23 Aralık, Yılbaşı yaklaşıyor. Bakın nasıl kalabalık millet seviyor böyle şeyleri, Sayın yetkililer şu girişi süslediğiniz gibi tüm parkı süsleseniz heryeri ışık ile donatsanız Başkentimize yakışır bir güzellik olsa kime ne zararı olur. Yurtdışında yılbaşı meydanları gibi bizimde olsa. Seyyar satıcılar olsa etkinlikler yapsanız ne olur sanki 😇

2023:12:23 16:25:19

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Ankara Çankaya 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı