Tacettin Sultan Cami

(0 Yorum)
0
Görüntülenme - 23 Yorum Ekle

Altındağ Ankara Tacettin Sultan Cami Yorumlar - 0

A. Y

A. Y

Caminin yaninda caminin adını da aldığı Taceddin Sultan turbesi var. Bahcesinde Muhsin Yazicioglunun kabri bulunuyor.

2023:11:29 11:18:00
Yusuf Tuncer

Yusuf Tuncer

Hey maşallah burda bir büyük Allah azümüşan dostu bizi karşılıyor Tacettin sultan hazretleri hey maşallah yanında dergahı ve küçük camisi olan güzel bir mabet insanı tarihe götürüyor enson yıkılma aşamasında olan türbe ve camii göksultan müslüman aleminin hakanı ll Abdülhamit han Hzleri Allah azümüşan dostu şanlı hükümdar tarafında bizzat kendi şahsi parasıyla yaptırmıştır ve avlusunda Allah azümüşan dostlarıni ve değerli agabeyim Alperen ocakları bozkurtların ağabeyi Muhsin Yazıcıoğlu da ev sahipliği yapıyor Allah'azümüşan yerlerini nur makamlarini cennet âlâ olsun inşallah

2023:03:19 15:44:28
uğur bilen

uğur bilen

Ankara Altındağ'daki tarihi Hamamönü mevkinde yer alan 1610 yapımı tarihi bir cami.Bay ve bayanlar için ayrı namaz kılma yeri mevcut.Konumu doğru.Abdesthanesi ve lavabosu mevcut.Taceddin Dergahında bulunan bu cami içersinde Mehmet Akif Ersoy'un istiklal marşıni kaleme aldığı evi, Nuri Pakdil'in ve Yusuf Polatoğlu'nun kabri şerifi bulunmaktadır.Yapandan, yaptırandan, namaz kılıp dua edenden ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

2023:02:19 13:45:58
Recep PAYVERDI

Recep PAYVERDI

1610 yapım tarihi. Caminin hemen yanında Tacettin Sultan türbesi de yer alıyor.

2023:09:19 13:02:37
Sümeyye A

Sümeyye A

Taceddin sultanın türbesinin bulunduğu cami Ankara’nın eski yerleşim yerlerinden hamamönünde. Bir tarafta tarihi cami ve Mehmet Akif Ersoy’u bir dönem misafir eden ve İstiklal marşını yazdığı müze ev. Küçük ve mütevazi haziresinde ise Hacıbayram camii restorasyonu sırasında getirilen mezar taşları ile ilginç bir yer. Tarihi mezartaşlarına dokunarak okumak atmosferi solumak adına en az bir saatinizi ayıracağınız mekan.

2022:09:20 16:39:18

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Altındağ Ankara 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı