Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi

(0 Yorum)
0
Görüntülenme - 33 Yorum Ekle

Ankara Çankaya Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi Yorumlar - 0

Tembel Öğrenci

Tembel Öğrenci

Çalışanların ders çalışan insanların arasından el arabasıyla salon boyu geçip telefonla konuşarak ses yaptığı bir kütüphaneyi ilk defa gördüm.1) 4 kişiye 2 prizin düştüğü, karşılıklı alanları dar olan masaları var ve sallanıyorlar.2) Bahçesi fena değil ama yiyecek otomatları pahalı. Ayrıca bahçede bir sürü kedi var. Bu durum sizi rahatsız ediyorsa bahçeye de çıkamazsınız.3) 1'den fazla kişi giderseniz en azından yan yana oturmak istediğinizi söyleyerek kısmen yer seçebiliyorsunuz.4) Öğrencilerinin saygılı olduğu ama çalışanların ses yapmaktan hiç çekinmediği, çalışma salonun ortasında telefonla görüşerek geçen, kapıları çarpan, her fırsatta ses yapan, saygı nedir bilmeyen çalışanlarla dolu bir kütüphane.

2024:01:02 16:47:55
yaş beton

yaş beton

Kütüphaneye ilk geldiğimde çok ümitliydim ancak gördüğüm sorunları yazmak istiyorum.1- Masada size sağlanan alan dar2- Masa sallanıyor3- Masalarda 4 kişiye 2 priz düşüyor, bazı masalarda elektrik yok4- Sandalyeler çok ses çıkarıyor zeminden dolayı, diğer kütüphanelerin zemini gibi halılı değil ve her ne kadar ses çıkarmamak için çabalasanız da baya bir gürültüye neden oluyorsunuz5- Salonun ortasından çalışanlar el arabalarını tıngır mıngır sürüklüyor. Evet işleri olabilir ancak salondan çıktıktan sonra dahi gürültüyü daha da artırarak devam ediyorlar6- Salonun ortasından telefonla konuşarak geçen çalışanlar var7- Tuvaletler pek de hijyenik değildi8- Bahçede birkaç masa var, masaların hepsi aşırı kirli ve birisi kullanılamayacak hâlde (kırık)9- Otomatlardaki atıştırmalıklar gereksiz pahalıYukarıdaki 9 sorunu görmezden gelebilecekseniz gelin. Bu kütüphanenin artıları da var; eğer iki kişiyseniz yan yana yer vermelerini rica edebilirsiniz, bu çoğu kütüphaneye göre bir avantaj. Kütüphanenin konumu da iyi, yakınlarda yemek yemek için yerler ve kooperatif market var. Ama bence bir iki artı diğer eksileri götürmeye yetmiyor. İlk kez geldim ve başka yere gitmeye vakit harcamamak için kaldım ama sorunlar çoğaldı ve her biri göze batar hâle geldi. Bir daha geleceğimi sanmıyorum.(güncelleme) Neye dokunursanız dokunun ses yapıyor. Masalardaki masa lambalarını ayarlamak için birisi baş parmağından vazgeçmek zorundaGüncelleme 2- Kütüphaneler sessiz olunması gereken alanlardır. Şu ana kadar gittiğim her kütüphane ve çalışma alanı sessizdi, ki adı üstünde çalışma alanı. Eğer ilk deneyiminiz bu kütüphaneyse ders çalışmak için kütüphaneye gitmekten soğuyabilirsiniz. İnsanların masa taşıyıp, telefonla konuştuğu ya da yüksek sesle sohbet ettiği yerler değildir kütüphaneler.-2. Kat ise çok havasız, boğucu ve kasvetliydi.

2024:01:17 16:29:00
Rossy

Rossy

Bu kütüphaneyi arkadaşımla ilk keşfettiğimizde oldukça merkezi olmasına sevinmiştim ama zamanla düzelmeyen detaylar daha çok gözüme batmaya başladı. Mesela bahçe de çocukça topluluk kurallarına aykırı davrananlara karşı güvenliğin hiçbir uyarı yapmaması, çantasını bırakıp saatlerce ortadan kaybolanlar, hijyen sorunu olan wcler ve abartı pahalı otomat yiyecekleri vs. Kırık çürük bankları bahçeden kaldırmak bile oldukça fark edecektir eminim ki. Bahçeden giriş kattaki salona oldukça ses gelirken bahçede duran güvenliğin bağıra çağıra şarkı söyleyen ya da konuşan kişileri uyarmaması, temizlik çalışanlarının umarsızca gürültü ile iş yapması üstüne tuz biber oldu. Güvenliğin sırf müdürün uyarısı olduğu için tanıdığı sigara içenlere (açıkça belliydi) ricada bulunması kuralların taraflı olduğunun en büyük kanıtı. Kütüphane kurallarının işlevsiz ve kütüphane kültürünü zerre bilmeyenlerin dolaştığı bir yer oldu artık. Umarım gerçekten çalışmaya gelenler için şartlar düzeltilir.

2024:01:24 13:52:02
Su Su

Su Su

•Masanın üzerinde bacaklarımizin arasında kedi dolaşıyor... Böyle bir şey olamaz en kısa zamanda çözüm üretilmeli. Kedi tüyüne alerjim var ve korkan insanlar da oluyor. İnsanların çantalarında yiyecek arıyor masalarda dolaşıp oturuyor. İlk defa böyle bir şey görüyorum.•Otomatta sıcak su özelliği yok... En garip şeylerden biri de bu .. sonuçta öğrenci geliyor buraya ve başka bı sallama bitki çayı icecektim misal icemedim. İki tane boş tuş vardi niye eklemezsiniz ki? Sırf kahveye en az 10 lira versinler diye mi?•Gerçekten de çok yüksek sesle konuşuyor girişteki görevliler. Ses full çalışma salonunda hissediliyor.•Kadinlar tuvaletinde, tuvaletin içinde ağzı açık çöp kovası yerine kesinlikle kapakli bı kutu konulmalı. Zaten küçücük tuvalet bütün mikroplar bakteriler ağzımıza giriyor, çöp kovası adeta ağzımızın iki cm yanında konumlanmış..• Önceden kurallı saatleri vardı giriş çıkışın. Dışarı çıkıp belli bir süreyi geçince otomatikmen başkasına yer açılıyordu. Fakat bunun gevşetilmesi iyi olmamış. Örneğin yanıma biri saat 9. 30 da koydu çantasını teee saat 13te geldi. Yazık yani asıl çalışmak isteyenin hakkına giriyorlar

2023:12:30 11:24:43
Hasan Kaan Çetin

Hasan Kaan Çetin

Ana salonları keyfinize göre kapatıyorsunuz hadi kapattınız bari duyuru muyuru bir şey yapın 150 kişilik salonları 3 gün kapatmak nedir? Bir sürü sosyal medya adresiniz var hiçbirinden duyuru yapılmıyor güvenlikler desen zaten bir haber soruyorum en ufak bilgileri yok. -1 ve -2. katlar leş gibi idrar ve dışkı kokuyor buranın müdürü kimse 2. kata insin gezsin bakalım kendisi 2 dakika durabilecek mi? Böyle güzel ve tarihî bir kütüphane maalesef liyakatsizliğin kurbanı olmuş çok yazık.

2024:01:21 11:37:46

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Ankara Çankaya 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı