Devlet Mezarlığı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 66 Yorum Ekle

Ankara Devlet Mezarlığı

Ankara Devlet Mezarlığı, Ankara şehrinde bulunan resmi bir mezarlık alanıdır. 1924 yılında kurulan mezarlık, şehirdeki önemli bir tarihi ve kültürel mirası temsil etmektedir. Mezarlık, şehirdeki önemli devlet adamlarının, sanatçıların ve bilim insanlarının da defnedildiği bir mekan olarak bilinmektedir.

Tarihçe

Ankara Devlet Mezarlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan sonra, 1924 yılında hizmete açılmıştır. O tarihten bu yana, birçok önemli ismin mezarına ev sahipliği yapmıştır. Mezarlık, zaman içinde genişletilmiş ve modernize edilmiştir.

Fiyat Politikası

  • Mezarlık ziyaretleri ücretsizdir.
  • Defin işlemleri için belirli bir ücret alınmaktadır, bu ücretler mezarlık yönetimi tarafından belirlenmektedir.

Önemli Özellikler

  • Şehrin merkezi konumunda bulunması
  • Tarihi ve kültürel mirasa ev sahipliği yapması
  • Modern ve düzenli bir yapıya sahip olması
Ankara Devlet Mezarlığı, şehirdeki önemli isimlerin son istirahat yeridir. Tarihi ve kültürel önemi ile ziyaret edilmesi gereken bir mekan olarak öne çıkmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Ankara Yenimahalle Devlet Mezarlığı Yorumlar - 1

user125503

Ankara Devlet Mezarlığı, şehrin en büyük ve en önemli mezarlıklarından biridir. Burası oldukça düzenli ve bakımlı bir şekilde korunmaktadır. Mezar taşları temizlenmiş ve düzenli bir şekilde sıralanmıştır. Ayrıca mezarlık içerisinde dinlenme alanları ve yeşil alanlar da bulunmaktadır. Ziyaretçiler için rahat bir ortam sunmaktadır.Puan : 4

1 Nisan 2024
Serhan ASLAN

Serhan ASLAN

Kurtuluş savaşı komutanları ile eski cumhurbaşkanı ve başbakanlarının ebedi ikametgahı. Çanakkale Deniz Savaşı komutanı Cevat Çobanlı Paşa Fevzi Çakmak Lazım Karabekir ve niceleri burada yatıyor. Ne yazıkki halkımız pek bilmiyor burayı özel günlerde hep ziyaret eder onları yad eder duamızı okuruz. Binlerce insanın gelmesi gereken bir yer.

2023:03:19 11:08:28
Mustafa Yildiz

Mustafa Yildiz

Haftanın her günü ziyaret edilebilen, peyzaj ve mimarisi ile göze çarpan önemli bir alan. Devlet Mezarlığı 1988 yılında açılmıştır. Devlet Mezarlığına Cumhurbaşkanları, İstiklâl Savaşı Komutanları, TBMM Başkanları ve Başbakanlar defnedilmektedir.Devlet Mezarlığının mimari projesini Y.Müh.Mimar Özgür ECEVİT, peyzaj projesini Y.Peyzaj Mimarı Ekrem GÜRENLİ çizmiştir. Devlet Mezarlığı; Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisinde, Ankara’ya hâkim bir tepe üzerinde yer almaktadır. Alanı yaklaşık olarak 536.124 metrekaredir.

2023:12:03 15:03:40
Takmad

Takmad

İstiklal savaşı kahramanlarından cumhurbaşkanlarına kadar bir çok Türk büyüğünün mezarları burada. Oldukça iyi bakımlı bir bahçesi ve mezarlık anıtı var. İçinde mili mücadele kahramanlarını eşyalarının da sergilendiği müzesi var. Milli ruh için herkesin görmesi gerekli bir yer.

2022:11:01 15:01:12
Ayaz Məlikov

Ayaz Məlikov

Ortam büyüleyiciydi. Fakat yayaysanız çok fazla yol kat etmeniz gerekecek. Gelirken bunu göze almak gerek. Bir de hayatımda ilk kez Salı günü kapalı olan bir kurum görüyorum. Yine de mezarlık o kadar güzel tasarlanmış ki, müzenin kapalı olması güzelliğine halel getirmiyor.

2023:11:21 18:23:15
Halil Ölmez

Halil Ölmez

Yaya olarak özellikle kış aylarında o yol bitmiyor. Çevredeki başıboş köpekler de cabası. O nedenle araçla gitmenizi tavsiye ederim.

2024:01:15 11:31:51

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 08:00–16:00
  • Salı Kapalı
  • Çarşamba 08:00–16:00
  • Perşembe 08:00–16:00
  • Cuma 08:00–16:00
  • Cumartesi 08:00–16:00
  • Pazar 08:00–16:00

Ankara Yenimahalle 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı