Amasya Saat Kulesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 39 Yorum Ekle

Amasya Saat Kulesi

Amasya Saat Kulesi, Amasya şehrinin simgelerinden biridir ve tarihi bir yapıdır. Saat kulesi, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup şehrin tarihi dokusunu yansıtmaktadır.

Tarihçe

Amasya Saat Kulesi, 19. yüzyılda Osmanlı döneminde yapılmıştır. Yapının mimarisi dönemin özelliklerini yansıtmaktadır ve şehrin tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Fiyat Politikası

Amasya Saat Kulesi ziyaretleri ücretsizdir ve herkesin kolayca ziyaret edebileceği bir açık hava müzesi olarak hizmet vermektedir.

Önemli Özellikler

  • Tarihi bir yapı olması
  • Amasya'nın simgelerinden biri olması
  • Şehrin tarihine ve kültürüne katkı sağlaması
Amasya Saat Kulesi, şehrin tarihini ve kültürünü yakından tanımak isteyen herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir noktadır. Tarihi dokusu ve mimarisi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Amasya Merkez Amasya Saat Kulesi Yorumlar - 1

user121338

Amasya Saat Kulesi, şehrin simgelerinden biri ve tarihi bir yapıdır. Saat kulesinin etrafındaki tarihi dokuları ve manzarası oldukça etkileyici. Buradan şehri kuşbakışı görmek harika bir deneyim. Ancak içeriye çıkıp saat mekanizmasını görmek mümkün değil. Yine de Amasya'nın tarihini ve güzelliklerini keşfetmek için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer.Puan : 4

29 Mart 2024
İbrahim

İbrahim

Enteresan tasarımı ile dikkat çeken saat kulesi, şehrin merkezinde Yeşilırmak nehri kıyısında bulunuyor. Özellikle geceleri çok güzel görünüyor.

2023:09:02 04:34:04
Emre Can Aşık

Emre Can Aşık

Amasyanın bu kısmı çok güzel bir yer. Eski safranbolu evleri ve Beypazarından sonra daha büyükçesini görmek hoş bir deneyim burda kral mezarlıklarına ve kaleye de çıkmak güzel fakat kral mezarlarına yada kaleye çıktıysanız diğerine tekrar çıkmak gereksiz aynı manzaraya sahipler.

2023:07:15 18:32:40
Murat Öztürk

Murat Öztürk

Motosikletle 5 saatlik ve 307 km yaparak Amasya Merkezdeki bulunan Amasya saat kulesini ziyaret ettim.Kisa gezi oldu ama gozlemlediklerimi sizinle paylaşacağım.Yol Güzargah ile ilgili bilgiler》Samsun yolu üzerinden giderek seyahat ettim ve yollarda viraj yoktu ve trafik durumunda herhangi bir sıkışıklık yaşamadım.》Yol üzerinde benzin istasyonu ve yeme yerleri mevcuttur.》Köprü üzerinde sol tarafta kalmaktadır ve Köprü ve saat kulesi çok güzel,bakımlıydı.

2023:11:06 17:42:40
Osman Uçar

Osman Uçar

Amasya mutlaka görülmesi gereken bir ilimiz.İnsanları olağanüstü cana yakın ve yardımsever..Ben kaleye çıkarken yeni yapılan karavan parkta kaldım. Sahipleri Ahmet kardeşim ve amcası kardeş olsak bu kadar yardım ederdi. Hepsine sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

2023:08:24 14:17:05
deilgin deilgin

deilgin deilgin

Amasya’nın ikonik Yeşilırmak Boyu evlerine ve köprülerine eşlik eden tarihi yapı , geri planındaki kaya yapısı ve tarihi eserlerle de harika görünüyor. Zaten adres tarifi içinde ana referanslardan birisi.

2023:07:25 12:44:36

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Amasya Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı