Çeribaşı Cami

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 51 Yorum Ekle

Amasya Çeribaşı Cami

Çeribaşı Cami, Amasya şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup şehrin önemli tarihi ve kültürel yapılarından biridir.

Tarihçe

Çeribaşı Cami, 16. yüzyılda Osmanlı döneminde yapılmıştır. Cami, o dönemde şehrin önemli bir ibadet yeri olarak hizmet vermiştir. Günümüzde de hala aktif olarak kullanılmaktadır.

Fiyat Politikası

Çeribaşı Cami, ziyaretçilere ücretsiz olarak açıktır. Camiye gelen ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Önemli Özellikler

  • Tarihi bir Osmanlı camisi olması
  • Şehrin önemli tarihi ve kültürel yapılarından biri olması
  • Mimari açıdan önemli detaylara sahip olması
Çeribaşı Cami, Amasya'nın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan önemli bir yapıdır. Ziyaretçiler, şehrin tarihini ve mimarisini yakından görmek için bu camiyi tercih etmelidirler.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Amasya Merkez Çeribaşı Cami Yorumlar - 1

user119266

Amasya Çeribaşı Camii, tarihi ve mimari açıdan oldukça etkileyici bir yapıya sahip. Caminin iç ve dış tasarımı oldukça dikkat çekici ve ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunuyor. Tarihi dokusuyla da dikkat çeken bu cami, Amasya'nın önemli turistik mekanlarından biri. Kesinlikle görülmeye değer bir yapı.

27 Mart 2024
V T

V T

Garip bir iç tasarımı var, projesini kim çizdiyseAyrıca girişte bir mezar mevcut, camiden epey aşağıda kalmış. Kime ait bilmiyorum.

2022:04:22 21:33:44
Hamza Albayrak

Hamza Albayrak

Çeribaşı Camisi çok güzel. Allah (cc) yapıtiranlardan razı olsun. Yatsı ve Sabah namazlarinda CEMAAT çok az....Tuvaletleri bakımsız....Özellikle mahalle CAMISI olmasına rağmen cemaat azlığı ; Diyanet Işleri Başkanlığı yetkililerince DIKKATE alınmalıdır....

2019:02:08 13:36:27
Halil ERKAN

Halil ERKAN

Güzel temiz bir cami bakımlı 2000 yılında yaptırılmış engelliler için eğik düzlem girişi var camiye tekrar bir eğik düzlem giriş ile içine girilebiliyorCamilerin girişleri ucu sivri demirlerle yapılmamalı Buna dikkat edilmeliAbdest alınacak yer biraz daha intizamlı yapılabilirdi güzel bir cami yapılmış abdest alınacak yerin üzeri çok şık olmayan bir şekilde kapatılmış Ayrıca Avlu içerisinde bir çöp kovası bulamadım yine lavabo veya tuvalet bulunmamaktaCaminin altı Kız Kur'an Kursu Cami tarafı Sadece üst kısımCami biraz yola doğru çıkmış durumda ya yolu aşağı çekseler de gel caminin planını değiştirse nerede daha güzel olabilirdi yol ciddi bir şekilde daralmış yani dinimizde önüne çıkan engelleri daraltmak bile sadaka olduğu düşünülürse bu çok şık davranış olmasa gerekAvluda fotoğraflarda da görünen kabir olduğunu düşündüğüm bir kuyu var Muhtemelen kabir kısmı çok aşağıda onun üzerine camdan kabir şekli vermişler bu caminin kitabesi olmalıydı Muhtemelen var ama en azından ben göremedimCaminin içi 3 parça kullanışlı cami yapısı olduğunu düşünmekteyimTam karşısında Atatürk İlköğretim okulu varBu Cami binaların arasında sıkışmışYaptıranlara sebep olanlara ne mutluAmasya ilinde kütüphane çok az sayıda camilere kütüphane yapmak birileri tarafından da düşünülmeli böyle şehir içi camiler öğrenciler için birer belki sınıf haline getirilebilmesi önerilir Amasya geldiğinizde ziyaret etmenizi öneririm

2018:01:16 20:37:04
abdullah tokul

abdullah tokul

Kışın ısıtma sorunu da çözülürse çok güzel olacak. Hocamız genç ve gayretli maaşallah.

2019:09:02 21:16:53
Bilal Erdoğan

Bilal Erdoğan

Lavaboları bulamadık, sanırım yok.

2021:07:08 15:38:10

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Amasya Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı