Kilari Süleyman Ağa Cami

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 27 Yorum Ekle

Amasya Kilari Süleyman Ağa Cami

Amasya şehrinde bulunan Kilari Süleyman Ağa Cami, Osmanlı dönemine ait tarihi bir yapıdır. Cami, 16. yüzyılda inşa edilmiş olup, şehrin tarihine tanıklık etmektedir.

Cami, ibadet için kullanılan bir mekandır ve ziyaretçilere tarihi ve kültürel bir deneyim sunmaktadır. Cami, her gün ziyarete açıktır ve turistlerin de ilgisini çekmektedir.

  • Cami, Osmanlı mimarisinin güzel bir örneğidir.
  • Tarihi ve kültürel bir miras olarak önem taşımaktadır.
  • Ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunmaktadır.
Amasya Kilari Süleyman Ağa Cami'yi ziyaret etmek, şehrin tarihini ve kültürünü daha yakından tanımak için harika bir fırsattır. Tarihi dokusu ve mimarisiyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Amasya Merkez Kilari Süleyman Ağa Cami Yorumlar - 1

user119156

Amasya Kilari Süleyman Ağa Camii, Osmanlı dönemine ait tarihi ve mimari açıdan önemli bir yapıdır. Caminin iç ve dış mimarisi oldukça etkileyicidir. Taş işçiliği ve süslemeleriyle dikkat çeker. Caminin avlusunda bulunan çeşme ve şadırvan da oldukça güzeldir.Caminin içindeki detaylar da oldukça etkileyicidir. Mihrap ve minberi oldukça zarif bir şekilde işlenmiştir. Caminin tavanı da oldukça güzel bir şekilde süslenmiştir.Amasya Kilari Süleyman Ağa Camii, şehrin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkı sağlamaktadır. Ziyaret edilmesi gereken önemli bir yapıdır.

27 Mart 2024
Karışık Videolar (Mixed Videos)

Karışık Videolar (Mixed Videos)

Kilari Selim Ağa’nın 1484 yılında yaptırdığı cami Taş Han ile Bedesten arasındadır. Caminin inşasında kesme taş ve tuğla kullanılmıştır. Yuvarlak üç sütunu sivri kemerlerin bağladığı iki bölümlü ve iki kubbeli bir son cemaat yeri bulunur. Sağ taraftaki bölümde, üzerinde yapım kitabesinin yer aldığı küçük yay kemerli kapısı vardır. Sol bölüm ise ibadete ayrılmıştır. Batı cephedeki minaresi tek şerefelidir. Kare plânlı camiyi sekizgen kasnaklı bir kubbe örter.

2022:07:14 12:03:05
Fatih Latif

Fatih Latif

Cadde üstü eski tarihi cami

2023:07:29 18:32:12
Özgür DİLEK

Özgür DİLEK

Amasya'nın camileri bir başka güzel.

2022:08:16 15:39:23
Halil ÖZTÜRK / DENİZLİ

Halil ÖZTÜRK / DENİZLİ

Yapımı yüzyıllar öncesi olmakla ve ilk hali gibi dimdik ayakta. Bu günlere kadar koruyan ve korumaya devam eden emeği geçenlere saygı duymak gerekli. Eksik olmasınlar.Güzel bir tarihi eserimiz..görülmeye değer bir eser.

2022:09:22 11:32:08
Sebahattin Kuralay

Sebahattin Kuralay

1483 yılında, Kilâri (yani ‘saray kilercisi’) Selim Ağa tarafından yaptırılmış ve zaman içinde depremlerden dolayı zarar gördüğünden, birçok kez onarım geçirmiş.Kesme taştan inşa edilen caminin; yuvarlak 3 sütun üzerine, 2 kubbeli ve sivri kemerli olan son cemaat yerinde, tuğla ve taş karışımı kullanılmış. .Kare planlı caminin sağ taraftaki minaresi tek şerefeli… Küçük yay kemerli olan giriş kapısı üzerinde, yapımına dair, üç satırlık yazıt bulunan camiyi; sekizgen kasnaklı bir kubbe örtüyor.

2018:09:17 10:21:44

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Amasya Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı