Gümüşlü Cami

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 39 Yorum Ekle

Amasya Gümüşlü Cami

Amasya şehrinde bulunan Gümüşlü Cami, şehrin en önemli tarihi ve dini yapılarından biridir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup, mimari açıdan büyük bir öneme sahiptir.

Tarihçe

Gümüşlü Cami, 15. yüzyılda Osmanlı Sultanı II. Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Cami, o dönemdeki Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Fiyat Politikası

  • Gümüşlü Cami'ye giriş ücretsizdir.
  • Ziyaretçilerden bağış kabul edilmektedir.

Önemli Özellikler

  • Osmanlı dönemi mimarisinin en güzel örneklerinden biri olması
  • Tarihi ve kültürel bir miras olması
  • Şehrin en önemli turistik noktalarından biri olması
Gümüşlü Cami, tarihi ve kültürel bir miras olmasıyla ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir noktadır. Osmanlı dönemi mimarisini yakından görmek isteyenler için harika bir seçenektir.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Amasya Merkez Gümüşlü Cami Yorumlar - 1

user119096

Amasya Gümüşlü Cami, şehrin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkı sağlayan güzel bir yapıdır. Mimari açıdan oldukça etkileyici olan cami, içerisinde bulunan süslemeler ve detaylarla dikkat çekmektedir. Caminin çevresi de oldukça bakımlı ve temizdir. Ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunmaktadır. Tarihi ve estetik açıdan oldukça değerli olan Amasya Gümüşlü Cami'ni mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

27 Mart 2024
deilgin deilgin

deilgin deilgin

Amasya’nın çok güzel tarihi eserlerinden birisi. Yüzlerce yıldır sapasağlam ayakta. Sade ama zarif. Oldukça merkezi konumda.

2023:07:25 13:08:17
Bergama “BERGAMAHABER-AJANS-” Haberajans

Bergama “BERGAMAHABER-AJANS-” Haberajans

Şehrin tam meydanında yer alan 700 yillik tarihi camii.Özellikle ikindi vaktinde güneş ışığı öyle bir aydınlatma sağlıyor ki mimarisine hayran kalmamak mümkün değil.Hafif Los, mükemmel bir manevi hava...

2018:07:30 14:36:44
Serkan Özyürek

Serkan Özyürek

1326 yılında Tacettin Mahmut Çelebi tarafından yaptırılan camii yangınlar sonrası tadilat görmüş ve günümüze ulaşmış

2023:09:12 19:45:08
m t

m t

Gümüşlü Cami - AmasyaGeçirdiği yangın ve depremlere rağmen her defasında ya yeniden yapılarak ya da onarılarak günümüze kadar ulaşan bu güzel cami Hükümet Köprüsü karşısında, Yavuz Selim Meydanı’na biraz yukarıdan bakan ve kendisini daha heybetli gösteren ufak bir yükselti üzerindedir. Caminin ilk yapım tarihi 1326, yaptıranı Taceddin Mahmud Çelebi’dir. Ahşap çatılı olduğunu bildiğimiz bu cami 1419 yılındaki depremde yıkılmıştır. Cami ikinci kez 1491 yılında, bu defa Defterdar Mahmut Bey tarafından yaptırılmıştır. 1612 yılında yaşanan yangında büyük hasar gören caminin onarımını Şemseddin Paşa yaptırmıştır. Cami 1688 yılında bir kez daha onarımdan geçirilmiştir. Camiye bugün kullanılan adını da veren bu onarımı Gümüşlüzade İbrahim Bey yaptırmış, bu zamandan sonra camiye Gümüşlü Camii denmiştir. Ancak bu da caminin son büyük onarımı olmamış, 1721 yılında bir yangın daha geçiren camiyi bu kez de vakfın mütevellisi Mustafa Ağa onartmıştır.

2023:03:23 19:21:26
Nufel “N.yagmur” Yagmur

Nufel “N.yagmur” Yagmur

Amasya gümüşlü camii şehrin tam ortası herzaman uğrak yer çok güzel beğendim

2019:05:15 04:59:44

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Amasya Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı