Pir Mehmet Çelebi Cami

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 23 Yorum Ekle

Amasya Pir Mehmet Çelebi Cami

Pir Mehmet Çelebi Cami, Amasya şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup şehrin önemli tarihi ve kültürel yapılarından biridir.

Tarihçe

Pir Mehmet Çelebi Cami, 16. yüzyılda yapılmıştır ve Osmanlı mimarisinin güzel örneklerinden biridir. Cami, zaman içinde çeşitli restore ve bakım çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmıştır.

Hizmetler ve Fiyat Politikası

Pir Mehmet Çelebi Cami, ibadet hizmetlerinin yanı sıra ziyaretçilere de açıktır. Camiye giriş ücretsizdir ve herkesin ziyaretine açıktır.

Önemli Özellikler

  • Osmanlı dönemi mimarisinin güzel bir örneği
  • Tarihi ve kültürel bir miras
  • Ziyaretçilere açık
Pir Mehmet Çelebi Cami, Amasya'nın tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan önemli bir yapıdır. Ziyaret ederek şehrin tarihini ve mimarisini daha yakından tanıyabilirsiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Amasya Merkez Pir Mehmet Çelebi Cami Yorumlar - 1

user119056

Amasya Pir Mehmet Çelebi Camii, Osmanlı dönemine ait tarihi bir camidir. Mimari yapısı ve süslemeleri oldukça etkileyici ve göz alıcıdır. Caminin içinde bulunan detaylar ve süslemeler de oldukça dikkat çekicidir. Ayrıca caminin çevresi de oldukça güzel bir bahçe ile çevrili. Tarihi ve kültürel bir atmosfere sahip olan bu cami, ziyaret edilmesi gereken önemli bir yapıdır.Puan : 4

27 Mart 2024
Hüseyin Koçoğlu

Hüseyin Koçoğlu

Amasya ili Sofular mevkisinde Ruhi Tingiz caddesi üzerinde bulunan tarihi şirin cami.Yolunuz üstündeyse uğramaya değer.1507 yılında yapıldığı bilinmektedir.

2024:01:03 11:52:46
Söz konusu Gezmek

Söz konusu Gezmek

Küçük ama çok sıcak bir camii .konumu çok iyi yerde .yürüyerek Amasya'da gezerken yani yanına olan güzelliklerden biri

2023:08:26 13:01:57
Karışık Videolar (Mixed Videos)

Karışık Videolar (Mixed Videos)

XV.-XVI. yüzyılda yapıldığı sanılan cami Yavuz Selim alanındadır. Pazar ve Murat Camisi adları ile de tanınmaktadır. Son yıllarda onarım geçirmiştir.Moloz taştan yapılan caminin, tuğladan üç kemerli, ortada aynalı tonoz, yanlarda birer kubbeyle örtülü son cemaat yerinin kemer formları son onarımda bozulmuştur. Orta bölüm Bursa kemerlidir. Kemerlerin üzerinde cephe boyunca uzanan dikdörtgen panonun içi tuğla motiflerle süslenmiştir. Kare plânlı ibadet mekânını sekizgen kasnaklı bir kubbe örtmektedir. Kalın gövdeli, tek şerefeli minaresi caminin kuzeybatı köşesindedir.

2022:07:14 11:55:15
Ahmet Yıldız

Ahmet Yıldız

Küçük bir cami tarihten günümüze kalan bir hatıra.Çevrede yakın başka camilerde var anlayacağınız amasya geçmişte baya inançlı bir tebayı barındırırken civardaki yakın camilerde ve burada 1. Saflar zor doluyor.Puan kırılacak kısımlar ise camilerde lavaboların ücrete tabi tutulması diyanetin bunca ödeneği varken neden ülke genelinde wc ler kazanç kapısı olup inançlı insanların sömürüsü gibi bir düşünce geçerken turistlik bölgelerde bu durumun suistimal edileceği akıllara geliyor ve düşünceler bertaraf oluyor.

2022:11:24 07:40:36
Halil ÖZTÜRK / DENİZLİ

Halil ÖZTÜRK / DENİZLİ

Bu tarihi camimiz 1507 yılında yapılmış, bunca geçen çok uzun yıllardan günümüze kadar ayakta kalmıştır. Burasının yıllarca ayakta ve orijinal hali gibi bakımına katkısı bulunan herkesi saygıyla anıyorum.Tarihimize ve böyle kültürel yapılarımıza sahip çıkmak zorundayız."Geçmişini unutan toplumlar yok olmaya mahkumdur"...

2022:08:07 15:05:34

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Amasya Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı