Gökmedrese Cami

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 26 Yorum Ekle

Gökmedrese Cami - Amasya

Gökmedrese Cami, Amasya şehrinde bulunan tarihi bir camidir. 13. yüzyılda Selçuklu döneminde inşa edilmiştir ve şehrin en önemli tarihi yapılarından biridir. Cami, Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Tarihçe

Gökmedrese Cami, 1237 yılında Sultan II. İzzeddin Keykavus tarafından yaptırılmıştır. Cami, o dönemde medrese olarak kullanılmış ve eğitim verilmiştir. Daha sonra camiye dönüştürülmüş ve günümüze kadar önemini korumuştur.

Fiyat Politikası

Gökmedrese Cami, ziyaretçilere ücretsiz olarak açıktır. Herhangi bir giriş ücreti alınmamaktadır.

Önemli Özellikler

  • Selçuklu mimarisinin güzel bir örneği olması
  • Tarihi ve kültürel bir miras olması
  • Ücretsiz ziyaret imkanı sunması
Gökmedrese Cami, Amasya'nın tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek isteyen herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yapıdır. Selçuklu döneminin izlerini taşıyan bu cami, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Amasya Merkez Gökmedrese Cami Yorumlar - 1

user119006

Amasya Gökmedrese Camii, tarihi ve mimari açıdan oldukça etkileyici bir yapıya sahip. Caminin içindeki süslemeler ve detaylar gerçekten göz alıcı. Ayrıca çevresindeki tarihi dokularla birlikte şehrin atmosferine de ayrı bir güzellik katıyor. Kesinlikle görülmeye değer bir cami.

27 Mart 2024
Yasemin Bilgiç

Yasemin Bilgiç

🛖Amasya merkezine Yakın konumda. Amasya’da gezilecek yerler arasına eklenmenizi öneririm.🕌Tarihi dokusu görülmeye değer. Huzurlu hissettiriyor. Hemen yanında Yörgüç paşa camii bulunuyor

2023:09:08 15:51:12
şenol çevik

şenol çevik

Selçuklulardan kalma çok eski fakat bakımlı tarihi bir mekan

2023:07:28 22:20:46
Özgür DİLEK

Özgür DİLEK

Caminin süsü içinde namaz kılan müminlerdir. Bunu ruhunuzun ve kalbinizin en derinlerinde hissettiğiniz sadelik dersi veren bir huzurhane. Bu ruhu bu hissi hiç bir modern, çağdaş camide bulamazsınız.

2022:08:18 08:56:19
Cemil Gul

Cemil Gul

Osmanlıda bir okul şehir hükmündeki Amasya vilayetinin eserlerlerinden biri. Mekanı çok saygı duyucu ve rahatlatıcı gerçekten.

2023:08:13 12:44:18
Ahmet Duran

Ahmet Duran

Amasya merkezde. Amasya avm nin hemen karşısında. Selçuklu mimarisi ile yapılmış. Yakın zamanda restore edilmiş fakat tarih katliamı yapılmış. Cami girişinde dolgu yapılmış. Orijinal merdivenleri dolgunun altında kalmış. Resmen katliam yapılmış. Caminin hemen karşısında bulunan dörtgen yapının içinde kabirler bulunuyor. Caminin hemen kenarında camiye bitişik olan Kümbetin içindede mezarlar var fakat kime ait olduğu belli değil. Caminin içindede kabirler bulunuyor ama çoğunun kime ait olduğu belli değil. Kültür bakanlığı araştırma yapıp tarihçesini yazmış olsa çok güzel olur. Ecdadımız yapmış fakat biz torunları olarak aslına uygun olarak koruyamıyoruz.

2021:02:24 18:49:03

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Amasya Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı