Görüntülenme - 32 Yorum Ekle

Amasya Fethiye Cami

Amasya şehrinde bulunan Fethiye Cami, Osmanlı dönemine ait tarihi bir camidir. Cami, 15. yüzyılda yapılmış olup şehrin en önemli tarihi ve dini yapılarından biridir.

Tarihçe

Fethiye Cami, 1485 yılında II. Bayezid'in emriyle inşa edilmiştir. Cami, zaman içinde çeşitli onarımlar geçirmiş ve günümüze kadar gelmiştir.

Hizmetler ve Ürünler

  • Cuma namazı ve diğer ibadetler için hizmet vermektedir.
  • Ziyaretçilere tarihi ve dini bilgiler sunmaktadır.

Fiyat Politikası

Fethiye Cami, ziyaretçilere ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Müşteri Hedef Kitlesi

Fethiye Cami, tarih ve kültür meraklıları, turistler ve dini ziyaretçiler için önemli bir durak olmaktadır.

Neden Fethiye Cami'ni Tercih Etmelisiniz? Fethiye Cami, Osmanlı dönemine ait tarihi bir yapı olup ziyaretçilere hem dini hem de tarihi bir deneyim sunmaktadır. Amasya'nın kültürel ve tarihi mirasını keşfetmek isteyen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir mekandır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Amasya Merkez Fethiye Cami Yorumlar - 1

user118990

Amasya Fethiye Camii, Osmanlı dönemine ait tarihi ve mimari açıdan önemli bir yapıdır. Caminin iç ve dış mimarisi oldukça etkileyicidir. Tarihi dokusunu koruyarak günümüze kadar ulaşmış olması da ayrı bir değer katmaktadır. Caminin çevresi de oldukça güzel bir şekilde düzenlenmiştir. Ziyaret etmek için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.Puan : 5

27 Mart 2024
samet türkoğlu

samet türkoğlu

Bu camii nin ismi Kuba Camisi. Arka bahçesinde manzarayı seyredebilirsiniz.kucuk bir şelale manzarası da mevcut.

2019:08:23 10:20:27
Ahmet S Hoca

Ahmet S Hoca

Kuba camii ile Fethiye camii karışmış.Haritada belirlenen yerde Küba camii var.Fethiye Camii daha aşağıda.Sağlık müdürlüğü yanında.Eski kiliseden çevirme bir Camii

2023:07:08 20:33:30
Bergama “BERGAMAHABER-AJANS-” Haberajans

Bergama “BERGAMAHABER-AJANS-” Haberajans

Eskiden kilise olan camii ferah, aydınlık ve serin...Fethiye Camii - AmasyaEski bir Bizans kilisesinden camiye çevrilmiştir. Kilisenin 7. yy.’da Bizans İmparatoru Phocas’ın kızı Helena tarafından yaptırıldığı sanılmaktadır. Danişmendliler Döneminde Amasya valiliği yapan Fetih Gazi bu büyük kiliseyi camiye çevirtmiş ve ismini Fethiye Camii olarak koymuştur. Bu cami zaman içinde oldukça hasar görmüştür. 1956’da onarılarak tekrar ibadete açılan cami son olarak 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce restore edilmiştir. İlk halinde minaresi bulunmayan camiye 1883 yılında İncezade Hacı Mehmet tarafından bir minare eklenir. Kilise halinden pek az bir kısmı ayakta kalmış olan caminin duvarları tamamen sıvanıp üzeri beyaza boyandığından yapının orijinal duvar kalıntılarının tespiti mümkün olmamıştır. Cami, kilisenin apsis kısmında kuruludur. Bu nedenle caminin doğu cephesi yarım bir altıgen oluşturacak biçimde köşelidir. Kuzey duvarındaki küçük bir girişten girilen caminin batı cephesi sonradan geniş kemerli bir niş biçiminde kapatılmış, bu bölüme alt ve üst pencereler açılmıştır.

2018:08:02 19:59:27
Emre'nin Seyir Defteri

Emre'nin Seyir Defteri

Amasya’da fetihten sonra yapılan ilk cami olma özelliğine sahiptir. Eski bir Bizans kilisesinden camiye çevrilmiştir. Kilisenin 7'nci yüzyılda Bizans İmparatoru Phocas’ın kızı Helena tarafından yaptırıldığı sanılmaktadır. Danişmendliler Dönemi'nde camiye çevrilmiştir.

2020:12:26 10:37:16
Abdulhalim Durma

Abdulhalim Durma

Vaktiyle, restorasyonu sırasında yapının tıpkı Halifet Gazi Medresesi gibi, tuğla malzemeden inşa edilmiş olduğunu görmüştüm. Kiliseden camiye dönüştürülmüş olan yapının, dikkatli bakıldığında, normal cami planlarına benzemediği fark ediliyor.

2020:03:01 10:02:59

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Amasya Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı