Görüntülenme - 52 Yorum Ekle

Boraboy Gölü Tabiat Parkı Amasya

Boraboy Gölü Tabiat Parkı, Amasya şehrinde doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir doğa parkıdır. 1998 yılında ziyarete açılan bu tabiat parkı, ziyaretçilere eşsiz bir doğa deneyimi sunmaktadır.

Tarihçe

Boraboy Gölü Tabiat Parkı, Amasya'nın Taşova ilçesinde bulunmaktadır. 1998 yılında Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ziyarete açılmıştır. Doğal güzellikleri ve yaban hayatıyla ünlü olan bu park, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti yetişkinler için 10 TL, öğrenciler için ise 5 TL'dir. Ayrıca kamp alanı ve karavan parkı gibi ek hizmetler için farklı ücretlendirme yapılmaktadır.

Önemli Özellikler

  • Doğal göl manzarası
  • Yürüyüş ve piknik alanları
  • Yaban hayatı gözlemleme imkanı
  • Kamp alanı ve karavan parkı
Boraboy Gölü Tabiat Parkı, doğa ile iç içe huzurlu bir kaçamak yapmak isteyen herkes için ideal bir destinasyondur. Eşsiz manzarası ve doğal güzellikleriyle unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Amasya Taşova Boraboy Gölü Tabiat Parkı Yorumlar - 1

user113956

Amasya Boraboy Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı doğanın içinde huzurlu bir ortam sunuyor. Göl manzarası eşliğinde kamp yapmak gerçekten çok keyifli. Kamp alanı temiz ve düzenli, tuvalet ve duş imkanları da yeterli. Ayrıca etrafta yürüyüş yapabileceğiniz doğa yolları da bulunuyor. Ancak kamp alanının biraz daha geniş olması ve daha fazla ağaçlık alana sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak tavsiye edebileceğim bir kamp alanı.

24 Mart 2024
hayta24 279

hayta24 279

Eşsiz manzarasıyla özellikle sonbahar mevsiminde birbirinden güzel görselleri yansıtıyor.Gol etrafında yapılan yürüyüş parkuruyla keyifli vakit geçireceğiniz göl kıyısında da piknik yapma zevkine ulaşırsanız mükemmel olur diye düşünüyorum.

2023:12:19 05:53:11
Slhkdr25 Dadaş

Slhkdr25 Dadaş

Alan olarak çok büyük bir yer olmasına rağmen çadır alanı olarak dar bir yer ayrılmış, çadırlar birbirlerine çok yakın oluyor. Gecenin sessizliğinde diğer çadırlarda bulunanların sesleri rahat duyuluyor.Doğa olarak güzel yürüyüş yapılabilir deniz bisikleti var. (Yarım saati 100tl)Çadır alanlarında bulunan ağaçların üzerinde elektrik prizleri var ancak çadıra almak için uzatma kablonuzun uzun olması gerekli.Mescit tarafında gece hiç aydınlatma yok karanlıkta gitmesi zor ve ürkütücü oluyorAyrıca park içerisinde alkol alınması hoş olmuyor sonuçta insanlar oraya aileleri ile birlikte geliyor. Cocuklar falan var alkol konusunun yasaklanması iyi olur.Etrafta köpekler var geceleri sesleri dışında bir zararları yok.Yolu güzel hem ladik tarafından hem taşova tarafından ulaşım kolay

2023:08:31 15:46:08
Naz Dnk

Naz Dnk

Doğa severler için mutlaka gidilmesi gereken bir yer..Tabiat Parkı içerisinde piknik alanı, çadır kamp alanı ve yürüyüş parkurları bulunuyor. Ayrıca gölde balık tutanlar da vardı birdeorman içerisinde izole bir ortamda Bungalov Evler bulunuyor kısaca Ailece güzel vakit geçirebilirsiniz ..tek şikayetim herzamanki gibi ÇÖP evet girişte yerlere çöp atılmasın diye poşet verildiği halde genede yol boyu gördüklerim üzücü..

2023:11:07 12:59:36
Feyza ÜNAL

Feyza ÜNAL

Girişte çöplerinizi etrafa bırakmayın diye torba veriyorlar. Ağustos 2023 giriş 40₺ idi.Arabayla gidilebilecek bir tabiat parkı. Virajlı yolları var. Park içerisinde müsait herhangi bir alana aracınızı park edebilirsiniz.Yeme ve içme ihtiyacınız için bir tesis bulunuyor. Mescid bulunuyor.İki farklı seyir terası var yürüyüş yolları üzerinde. Güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.Kamp ve piknik yapma alanı var. Balık tutmaya çalışanlar da gördüm. Göl içerisinde fazlaca balık var.Pedallı kayık ile göl turu yapabilirsiniz.

2023:08:22 06:45:28
Berfin Karakuş

Berfin Karakuş

Tur halinde gelmiştik. Şansımıza hava çok da guneşli değildi . Göl etrafında bir tur attık bu da 1 saat etmiyor bile. Deniz bisikletinin fiyati oldukça uygun. Manzarası cok iyi. Hemen gölun kenarında bungalov evler var. Restoran da hemen yakında. Piknik alanı ve kamp yeri de bulunuyor.

2023:08:23 16:31:58

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 08:00–18:00
  • Salı 08:00–18:00
  • Çarşamba 08:00–18:00
  • Perşembe 08:00–18:00
  • Cuma 08:00–18:00
  • Cumartesi 08:00–18:00
  • Pazar 08:00–18:00

Amasya Taşova 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı